x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul executiv al DADR Hunedoara a fost trimis în judecată

Directorul executiv al DADR Hunedoara a fost trimis în judecată

de Veronica Micu    |    04 Iul 2008   •   00:00
Directorul executiv al DADR Hunedoara a fost trimis în judecată

12:55 • Ion Simion, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Hunedoara, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Alba Iulia pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii.

Ion Simion, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Hunedoara, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Alba Iulia, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii.


ACUZAŢII. Conform rechizitorului, în perioada ianuarie 2007 – martie 2008, uzînd, în mod abuziv, de prerogativele oferite de funcţia de director executiv, Simion şi-ar fi plătit singur şi, totodată, ar fi plătit şi altor angajaţi ai instituţiei pe care o conducea, mai multe sume de bani cu titlu de premii şi ore suplimentare, fără a exista documente care să justifice astfel de cheltuieli, se arată într-un comunicat de presă remis de DNA. "În acest scop, i-a determinat pe unii angajaţi din subordinea să consemneze menţiuni nereale în actele întocmite pentru plata drepturilor salariale pentru sine şi pentru alţi funcţionari din cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Hunedoara", se mai specifică în comunicat. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 599.012 lei, spun procurorii. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii anticorupţie au dispus luarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare asupra unui imobil proprietatea inculpatului. Dosarul a fost înaintat spre judecare Judecătoriei Deva.


SIMION A MAI FOST ÎN ATENŢIA LEGII. Directorul DADR Hunedoara a mai fost în atenţia oamenilor legii anul trecut, cînd a fost oprit în trafic de politişti în timp ce conducea chiar maşina de teren a instituţiei. Simion a refuzat atunci să fie testat cu etilotestul, iar din probele biologice recoltate rezulta că el consumase alcool. Iniţial, şeful DADR a susţinut că a fost afectat de soluţia cu care a stropit pomii şi florile din grădină, pentru că nu a purtat mască de protecţie.



×
Subiecte în articol: observator