x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul SNLO, lăsat în libertate

Directorul SNLO, lăsat în libertate

de Gabriela Mladin    |    03 Apr 2011   •   12:26

Directorul SNLO, Iustin Moţa şi ceilalţi reţinuţi în dosarul fraudei de un milion de lei, au fost lăsaţi în libertate. Procurorii au solicitat instanţei de judecată emiterea mandatelor de arestare, însă judecătorii au decis ca o astfel de sentinţă să fie luată abia luni, 4 aprilie. Având în vedere decizia instanţei, vineri seara, în jurul orei 19,00, toţi cei acuzaţi au fost puşi în libertate.

Democrat-liberalul Iustin Moţa, director la Baza de Aprovizionare din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi consilier judeţean a fost lăsat în libertate, după expirarea celor 24 de ore din ordonanţa de reţinere. La fel s-a întâmplat şi în cazul celor trei complici ai săi, doi oameni de afaceri din Caraş Severin şi o femeie din Gorj.

 

Directorul SNLO, Iustin Moţa a fost acuzat de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Gorj că ar fi pus la cale, împreună cu trei oameni de afaceri din Gorj si Caraş-Severin, o tranzacţie ilegală. Moţa, în calitate de director al Bazei de Aprovizionare a semnat un contract cu firma din Casaş Severin pentru achiziţionarea unei cantităţi de 200 de tone de motorină.

 

Directorul SNLO ar fi acceptat în schimb documente contabile care nu aveau acoperire bancară, iar la scurt timp firma din Caraş Severin a fost dizolvată. Toată afacerea ar fi fost pusă la cale de o femeie din Târgu-Jiu, în posesia căreia a ajuns, în final, cantitatea de motorină, în baza unei compensări între ea şi firma din Severin. În acest fel, SNLO a rămas cu o pagubă de peste un milion de lei.

 

Luni, 4 aprilie urmează să se pronunţe instanţa de judecată cu privire la emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru toţi cei patru acuzaţi.




×