x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în lumea creștină. A murit Părintele Iulian de la Prodromu

Doliu în lumea creștină. A murit Părintele Iulian de la Prodromu

de Redacția Jurnalul    |    10 Mar 2023   •   15:00
Doliu în lumea creștină. A murit Părintele Iulian de la Prodromu
Sursa foto: facebook

Doliu imens în Biserica Ortodoxă Română dar și în Sfântul Munte.Părintele Iulian Prodromitul a trecut la cele veșnice conform unui anunț făcut pe pagina de Facebook a Schitului Românesc Prodromu de la Muntele Athos.

Astăzi 10 martie 2023, Părintele Iulian Prodromitul a trecut la Domnul. Dumnezeu să-l odihnească şi să-l primească în Împărăţia Sa! Înmormântarea va avea loc mâine după Sfânta Liturghie“, se arată în postare.

Părintele Iulian Lazăr de la Schitul Prodromu a fost unul dintre cei mai mari duhovnici români. Părintele Iulian a viețuit la Schitul Prodromu, în Sfântul Munte Athos. Mulți monahi români, dar nu numai, cât și mireni ce au ajuns în Athos, și-au găsit în părintele Iulian de la Prodromu duhovnicul plin de dragoste, de care are nevoie orice suflet mergător spre Împărăție.

Părintele era o icoană a călugărului bătrân, încărcat de roade coapte, vrednice de a fi culese de cei mai tineri. Părintele Iulian Lazăr viețuia în obștea Schitului românesc Prodromu, în Sfântul Munte Athos. În data de 8 ianuarie 2023, acesta a împlinit 97 de ani, potrivit  Prodromu-Athos.ro.

 

×
Subiecte în articol: Părintele Iulian Prodromitu murit