x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Domnişoara Mircea

Domnişoara Mircea

de Luiza Moldovan    |    03 Iul 2014   •   17:18
LA VIE EN MOV
Moto: “M-am săturat de lichele! Daţi-mi o canalie!” (Victor Eftimiu)

Am văzut că domnişoara Mircea Băsescu ar da orice să iasă afară de la bulău. Miau, miau. Păi să încerce cu un pachet de cafea sau o pereche de blugi prespălaţi la gardianul de serviciu. Am înţeles că-i pute în arest şi parcă-l şi văd cum îşi plânge-n pumni seara, în poziţie fetală, în patul ăla cu ramă metalică. Am citit că, pe lângă alţi infractori, el s-a cazat chiar bine, într-o cameră mai mare decât prostimea, cu alte “VIP-uri”, cum frumos s-a exprimat un reporter RTV. Asta chiar ar fi o idee, să se organizeze camere în arest, speciale pentru “VIP-uri” şi să fie aşa, mai multe, că se pare că e cerere pe piaţă.

Mă gândesc la diferenţa asta enormă dintre unii care au înfundat puşcările comuniste degeaba şi care nu s-au mai plâns de nimic şi cei ca domniţa în cauză, care, după ce că sunt vinovaţi, mai şi miaună că nu suportă condiţiile de detenţie. Citesc despre părintele Calciu care a făcut 21 de ani de puşcărie, într-o cameră fără aerisire, situată literalmente în pământ, ca un şobolan, ca o cârtiţă, în nişte condiţii greu de imaginat. Nu se mai plângea ca domnişoara Mircea. Aflu chiar că, atunci când un alt deţinut a avut o pierdere masivă de sânge, în urma bătăilor, şi-a tăiat venele, a pus sângele într-un vas ca să se decanteze hematiile de limfă şi i-a dat omului să bea, ca să se întremeze. Comparativ cu părintele, inculpatul Băsescu pare o lichea de bani gata, plângăcioasă şi mofturoasă. Îmi vine greu să cred că omul are 60 de ani. Şi totuşi. Aici se vede cel mai limpede vorba aia a românului, “a îmbătrânit urât”. Domnişoara Mircea nu a îmbătrânit urât. A îmbătrânit de-a dreptul oribil.

Lui Iuliu Maniu, măcinat de dizenterie, i s-a pus clar în vedere că poate primi medicamente, asistenţă medicală şi un paşaport să se ducă unde vrea el în lume, dacă semnează anexarea Basarabiei la Rusia. Mircea Băsescu nu cred c-ar fi stat la discuţii, de la bun început. Maniu n-a vrut şi a murit în condiţii pe care domniţa Mircea greu şi le-ar imagina. Mare boier, mare caracter! Ba-l pune pe Căpăţână să aibă revelaţii la comandă şi să ia toată vina asupra lui. Genial. Nu-i aşa că vă încearcă o milă? Cum spunea, nu de mult, un taximetrist, ăştia să se ducă direct la ocnă, să nu mai stea în arest.

Păzea, fată, că te papă acarienii! Şi, apropo, vezi să nu devii fetiţa vreunuia dintre… hm… vipuri. Să fii cuminte şi să mănânci tot, da?

×
Subiecte în articol: le vie en mov