x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două zile de procesiune cu icoanele în Bucureşti

Două zile de procesiune cu icoanele în Bucureşti

de Daniela Cârlea Şontică    |    19 Feb 2010   •   00:00

Cu prilejul Duminicii Ortodoxiei, totdeauna prima din Postul Mare, Arhiepiscopia Bucureştilor în colaborare cu Primăria Sectorului 2 al Capitalei organizează o procesiune cu icoane, sub titlul "Lumina Ortodoxiei: Icoana, fereastră spre Dumnezeu". Procesiunea are loc atât sâmbătă 20 februarie, cât şi a doua zi, duminică, punctul de plecare fiind Biserica Icoanei.

Programul manifestărilor este următorul: sâmbătă, după Vecernia de la ora 16:30, de la Biserica Icoanei se va pleca la ora 17:30 într-o procesiune în jurul Parcului Icoanei; duminică, 21 februarie 2010, după Sfânta Liturghie, la ora 13:00, preoţi şi credincioşi din parohii bucureştene vor merge din nou în procesiune în jurul Parcului Icoanei, la sfârşitul căreia va fi oficiată slujba de sfinţire a icoanelor.
Manifestarea se înscrie în calendarul evenimentelor din 2010, proclamat de Sfântul Sinod drept Anul omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti în Patriarhia Română.

Duminica Ortodoxiei subliniază biruinţa dreptei credinţe asupra iconoclasmului (erezie care susţinea că icoanele nu trebuie cinstite) şi a fost instituită ca sărbătoare la sinodul de la Constantinopol din anul 843.

×
Subiecte în articol: observator