x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drumuri naționale din Vrancea și Buzău, închise din cauza ninsorii viscolite

Drumuri naționale din Vrancea și Buzău, închise din cauza ninsorii viscolite

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2023   •   20:04
Drumuri naționale din Vrancea și Buzău, închise din cauza ninsorii viscolite

Două drumuri naționale din Vrancea și unul din Buzău sunt închise, vineri seara, din cauza ninsorii abudente, potrivit Infotrafic.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulația pe DN 23B, pe tronsonul kilometric 6 – 15, între localitățile Măicănești și Ciorăști, județul Vrancea, pe DN 2N Bogza – Dumbrăveni, județul Vrancea și pe DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, județul Buzău.

De asemenea, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricționată pe DN 2C Costești – Padina, în județul Buzău.

Foarte multe mașini au rămas blocate pe raza localităților Florica și Corbu din Buzău. Coada de mașini a fost de câțiva kilometri pe ambele sensuri. Polițiștii au încercat să rezolve situația. Aceștia au venit cu o serie de alimente.
Au venit și câteva excavatoare care să ia zăpada de pe asfalt, astfel încât câteva dintre autoturisme să încerce să se deplaseze. Autoritățile au intervenit și cu șenilata.

Drumul județean 203, la ieșirea din localitatea Galbenu, județul Brăila traficul este blocat în totalitate. Pe DN22 traficul este închis din cauza unui TIR care a derapat. În Ploiești, oamenii s-au trezit cu cablurile de curent căzute în curte.

Potrivit ISU Buzău, din primele date, un autobuz în care se aflau 25 de persoane a rămas blocat din cauza zăpezii.

De asemenea au rămas blocate și nouă autoturisme.

În zonă se acționează cu un utilaj.

Conform sursei citate, la solicitarea Consiliului Județean Buzău, având în vedere viscolul și cantitățile mari de zăpadă, începând cu ora 18:00 urmează a se proceda la închiderea temporară a circulației pe următoarele sectoare de drumuri:

DJ 203 G – Sarata Monteoru – Leiculești, Haleș – Spital Nifon. DJ 102H – Amaru – E85 și E85 – Corbu. DJ203C – Mihăilești – Movila Banului.

A fost deblocat drumul de la Mihăilești pe un sens București – Buzău.

Polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să se intereseze de starea carosabilului înainte de a porni în călătorie, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să evite oprirea pe benzile de circulație sau bruscarea comenzilor pe o suprafață umedă sau alunecoasă și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum.

România înzăpezită | Mașini și utilaje de deszăpezire blocate de viscol pe drum. Autoritățile au intervenit cu excavatoarele și șenilata

 

×