x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Echipa Jurnalul – Antena 3 se întărește cu un nume de prestigiu

Echipa Jurnalul – Antena 3 se întărește cu un nume de prestigiu

01 Oct 2018   •   14:10
Echipa Jurnalul – Antena 3 se întărește cu un nume de prestigiu

Daniel Apostol, cunoscut jurnalist și consultant economic se alătură de astăzi, 1 octombrie 2018, celei mai puternice echipe editoriale din România, cea a redacțiilor Antena 3 și Jurnalul. Este una dintre achizițiile foarte importante făcute de trustul Intact în ultima perioadă, având în vedere CV-ul impresionant al lui Daniel Apostol dar și statutul de jurnalist 360 de grade pe care îl va avea. Daniel Apostol este cunoscut publicului atât din perioada emisiunilor realizate la postul de televiziune Money Channel, cât și prin articolele și comentariile semnate de-a lungul timpului în diverse publicatii (revista lunară Economistul, pe care o conduce în prezent, dar și DeBizz, Revista 22, Historia, Capital, InvestRomania). Din 2015 până în prezent a realizat și interviurile exclusive “ProfitLive” și “Back in Business cu Daniel Apostol” la profit.ro.

 

Daniel va conduce echipa de print și online a cotidianului național Jurnalul, în calitate de Director Editorial, alături de Adrian Cercelescu care ocupă poziția de Redactor-șef. De asemenea, în foarte scurtă vreme va reveni pentru publicul de televiziune în calitate de realizator al programului de educație Economico-financiară și de business "Jurnalul de Economie”, în grila Antenei 3. Totodată, Daniel va pregăti un program de întâlniri și dialoguri cu antreprenori, manageri și consultanți economici și financiari care se va derula deopotrivă online și offline.

           

,,Dorința mea de a contribui efectiv la educația economico-financiară a cetățenilor României a găsit o bună rezonanță în dorința echipei de la Jurnalul de a dezvolta cu mai multă atenție conținutul economic și de business pe care îl oferă publicului său. Mai mult, cred că genul acesta de conținut de calitate, de educație economico-finanicară și de afaceri, nealterată de diverse pasiuni și interese politice, trebuie să ajungă la un număr cât mai extins de consumatori de informație, iar puterea mediatică a grupului Jurnalul-Antena 3 poate fi o garantie a succesului echipei editoriale căreia mă alătur astăzi. Demersul nostru trebuie privit ca un demers real de a spori calitatea conținutului jurnalistic într-un domeniu în care publicul român este cel care are o nevoie reală, uriașă, de informație limpede, utilă, imparțială”.

 

Cotidianul national Jurnalul este un reper in presa cotidiana de calitate din Romania, fiind primul produs editorial al Intact Media Group.


 

Daniel Apostol, MBA, (49 ani) 

Jurnalist cu experiență profesională de peste 27 de ani și cu  expertiză în jurnalism economic de peste 18 ani, a început cariera la Radio Top’91 Suceava, apoi a fost redactor-șef la Uniplus Radio Suceava, și cotidianul NordPress. A fost primul redactor-șef și mai apoi director de dezvoltare, director executiv și director general al stației de televiziune The Money Channel în diverse etape, între 2006 și 2014. A lucrat la Radio ProFM și Radio InfoPro, a fost stagiar la Europa Liberă -Praga și a fost corespondent BBC World Service la biroul din București. În cadrul bursei Freedom Forum a lucrat ca stagiar la Vocea Americii Washington DC, Richmond Times Dispatch și Channel8 News NBC Tampa (FL).  Este absolvent al mai multor programe de formare profesională și training specializat susținute de Reuters, BBC și WBI.

Este senior partner al SC AD MEDIA Consult SRL având calitatea de Senior Communication Advisor și trainer de media relations. Deține certificarea de formator, trainer în comunicare, jurnalism și relații media cu o experiență de aproape 20 de ani.

Deține titlul de MBA obținut în 2006, la programul Româno-Canadian ASE București. Autor al cărții “Criza, a cincea putere în stat” (Ed. Universul Juridic, București 2009) și a numeroase articole și comentarii în reviste precum Economistul, DeBizz, Money Express, Money Magazine, Capital, Foreign Policy, Historia, Revista 22, Banii Noștri și InvestRomania.

 

Este fondatorul programului de dezbateri adresat antreprenoriatului român, “România Durabilă” și este vicepreședinte al Asociației de Studii și Prognoze Economico-Sociale din România, ASPES.

A susținut mai multe cursuri de jurnalism în calitate de profesor-invitat la FJSC-Universitatea București și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

×
Subiecte în articol: Daniel Apostol