x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elan ne sfătuieşte să dăm leii pe dolari

Elan ne sfătuieşte să dăm leii pe dolari

de Cristiana Stamatescu    |    30 Iun 2010   •   00:00

Invitatul de luni al emisiunii Răi, da' buni de la Antena 2, Elan Schwart­zen­berg, a răspuns, fără a sta prea mult pe gânduri, de cum a intrat în direct unui "tir" de întrebări atât din via­ţa personală, cât şi din cea "econo­mi­că".

Astfel, publicul a aflat că fiul lui, Ayan, nu a reuşit deocamdată să-l "încuie" cu vreo întrebare, însă l-a im­presionat până la lacrimi atunci când a dorit să afle de ce pă­rin­ţii lui nu mai locuiesc împreună. Iar celor care aveau impresia că oamenii cu averi impresionante sunt înconjuraţi de găşti de prieteni şi viaţa lor este o continuă petrecere, omul de afa­ceri le-a spus: "It's lonely at the top, sunt sin­gur acolo sus, am o sen­zaţie de claus­trofobie uneori".

Nici viaţa economică n-a fost lă­sa­­tă deoparte. Omul de afaceri i-a sfă­­­tuit pe telespectatori să îşi schimbe eco­­­nomiile în dolari. N-ar fi rea nici o covrigărie: "Unul dintre prietenii mei are o covrigărie. La co­­vrigi, au crescut vânzările specta­c­­ulos. Covrigi cu apă, asta mănâncă mult românii în ultima vreme".

Ce mă­­suri anticriză ar fi trebuit luate, în opi­­nia omului de afaceri? "Majora­rea TVA doar cu un punct, im­po­­­zi­tul pe profit redus până la zece la su­­­tă. La bulgari aşa e. Când diminuezi im­pozitul şi taxele, cresc încasările şi scade economia subterană". "

La ce să ne aşteptăm în perioada ur­mă­toa­re? "Bani vor face cei care se ocupă cu contrabanda, iar în eco­nomia rea­lă cei care se ocupă de co­mer­ţul lucrurilor simple, de consum ra­pid."

×
Subiecte în articol: mass-media