x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cele 3.145 de poliţe de garanţii emise de Euroins România încetează de drept pe 5 februarie 2024

Cele 3.145 de poliţe de garanţii emise de Euroins România încetează de drept pe 5 februarie 2024

de Redacția Jurnalul    |    24 Ian 2024   •   15:30
Cele 3.145 de poliţe de garanţii emise de Euroins România încetează de drept pe 5 februarie 2024

După ce poliţele RCA emise de Euroins România au încetat de drept pe data de 8 decembrie 2023, fiind supuse şi unei prelungiri a valabilităţii astfel încât asigurătorii şi piaţă să nu se supraaglomereze cu subscrierea unui număr de sute de mii de poliţe noi, a venit rândul altor polițe.

Acum, cele 3.145 de poliţe de garanţii emise de Euroins urmează să înceteze de drept pe data de 5 februarie 2024, potrivit informaţiilor publicate de Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), citate de Ziarul Financiar.

„FGA aduce la cunoştinţa deţinătorilor de Contracte de Asigurare de Garanţii-Clasa XV, încheiate cu Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA faptul că, acestea încetează de drept la data de 5 februarie 2024, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014 cu modificările şi completările ulterioare. Până la această dată, potrivit informaţiilor remise de către lichidatorul judiciar al societăţii, CITR Filiala Bucureşti SPRL, vor mai fi valabile 3.145 de poliţe, din clasa menţionată. După data de 5 februarie 2024, ultima zi de valabilitate a poliţelor de garanţii, creditorii de asigurare care au deţinut un astfel de contract de asigurare se pot adresa FGA cu o cerere de restituire primă, Anexa 9 la Norma ASF nr. 24/2019, pentru a solicita restituirea diferenţei de primă pentru perioada rămasă neacoperită“, a transmis FGA.

La data de 17 martie 2023, ASF a retras autorizaţia de funcţionare pentru Euroins, moment la care compania avea o cotă de 27% în piaţa asigurărilor RCA.

În iunie 2023, la momentul deschiderii procedurii de faliment pentru Euroins, peste 2 milioane de poliţe RCA Euroins erau în vigoare. Pe lângă RCA, compania Euroins mai era activă şi în piaţa asigurărilor de sănătate, cu circa 700.000 de poliţe de acest tip, dar era activă şi pe alte categorii de asigurări, precum asigurări pentru malpraxis, asigurări de locuinţe şi asigurări de garanţii.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: euroins polite