x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eutanasie cu ranga pentru cainii comunitari

Eutanasie cu ranga pentru cainii comunitari

21 Iul 2004   •   00:00

OBSERVATOR

O firma de ecarisaj din Timisoara a alocat pentru hrana animalelor 7.500 de lei pe zi. Urmarea - animalele, innebunite de foame, se mananca intre ele. Dupa ce sunt pastrati doua saptamani in adapost, cainii fara stapan sunt "eutanasiati" cu ranga in cap. Un film absolut socant, care ar oripila pana si un om cu sange rece, circula de mai bine de o saptamana printre iubitorii de animale din Timisoara. Nu e vorba despre lupte ilegale de caini, ce se desfasoara sub podul de la Sag, ci despre lupta pentru supravietuire a unor bieti maidanezi.
TIBERIU KISS

Dupa Bucuresti, problema cainilor comunitari a fost rezolvata si in orasul de pe malurile Begai. Cel putin asa au crezut edilii municipalitatii!

CONTRACT. In urma unei licitatii, in anul 2002, Primaria Timisoara a decis ca cea mai buna oferta si tehnica de eradicare a maidanezilor apartine SC Daniflor SRL. Conform contractului, societatea banateana ar fi trebuit sa adune toti cainii vagabonzi de pe raza orasului si sa-i depoziteze, in siguranta, in tarcuri special amenajate. Daca in termen de 14 zile, se arata in acelasi document oficial, nici o persoana nu revendica vreun patruped, acesta trebuie eutanasiat. Numai ca pana atunci, conform intelegerii cu Primaria Timisoara, cainii comunitari ar trebui deparazitati, sterilizati, hraniti si tratati, indiferent de boala, pana in ultima clipa a vietii. Din pacate, realitatea din adapostul canin al SC Daniflor SRL este cu totul alta.

BANI. Chiar daca pare incredibil, Primaria Timisoara a stabilit, in baza contractului cu firma de ecarisaj, ca alocatia de hrana pe cap de caine, pe zi, nu trebuie sa depaseasca fabuloasa suma de... 7.500 lei! Adica undeva in jur de 20 de centi! Pana si directorul SC Daniflor SRL recunoaste ca suma este egala cu zero si ca "din banii astia europeni cainii nu pot manca altceva decat paine". Gresit! Totusi, daca ar fi sa ne luam dupa imaginile filmate de o asociatie de protectie a animalelor, vom vedea ca in custile suprapopulate si pline de mizerie ale societatii timisene maidanezii mananca din belsug si carne. Si nu orice fel de carne, ci carne de caine! Mai pe intelesul tuturor, din cauza foamei patrupedele se sfasie si se mananca intre ele. Evident, legile naturii functioneaza din plin si aici. Maidanezul cel mai slab si jigarit cade victima celor puternici. La masa nu e cearta, din hoitul pricajitului maidanez se infrupta toti!

CALAII. Totusi, daca un caine are nesimtirea si tupeul sa reziste pe piata cele doua saptamani prevazute in contractul cu Primaria Timisoara, paznicul SC Daniflor SRL il eutanasiaza in cel mai pur stil romanesc. Nu cu o injectie, ci cu ranga! Drept in moalele capului! Nu o spunem noi, ci o demonstreaza filmul facut cu camera ascunsa! Pelicula realizata de o asociatie de protectie a animalelor mai scoate in evidenta un lucru trist. Daca nu se mananca intre ei si daca nu sunt eutanasiati cu ranga, cainii sunt vanduti la... kilogram. Si asta a simtit-o pe pielea lui colegul nostru de la Antena 1 Timisoara, Mile Carpenisan, care pentru 200.000 de lei a umplut portbagajul unei Dacii cu 13 maidanezi, motivand paznicului ca are nevoie de patrupede pentru... a-si hranii porcii! Pe angajatul SC Daniflor SRL nu l-a interesat acest aspect. Din contra, i-a sugerat reporterului sa-si aleaga caini... mai grasuti!

NO COMMENT. Angajatii Primariei Timisoara sustin ca nimeni nu i-a sesizat despre ororile care au loc la "depozitele" SC Daniflor SRL. Vasile Ciupa, seful Serviciului Mediu Urban din cadrul municipalitatii, spune ca a primit doar telefoane de la o serie de persoane nemultumite, care si-au recuperat cainii slabi si bolnavi. Ca dupa un tratament de la Auschwitz! "Treaba cu slabitul animalelor ma depaseste. Animalele se tin in acest adapost, au apa, iar cand le expira termenul sunt eutanasiate", a declarat angajatul Primariei Timisoara. Daca ar fi sa facem referire din nou la acte, numai anul trecut prin satul de vacanta al SC Daniflor SRL au trecut peste 4.000 de patrupede. Anul acesta, pana in momentul de fata, alti 2.000 de caini au avut placerea sa serveasca masa la firma de ecarisaj timisoreana. Procentajul: 20% au avut norocul sa fie recuperati de stapani, iar 80% au fost "eutanasiati"!

COSMAR

"De fiecare data cand mergem la ecarisaj avem parte de imagini de cosmar. In urma cu doua saptamani, in boxe era numai cate un caine si peste tot balti de sange. Patrupedele fusesera deja "eutanasiate". De multe ori, chiar daca mai traiesc inca, maidanezii sunt aruncati in spate, intr-o curte, intr-un put sec" - Cristina Ionescu, membra unei asociatii de protectie a animalelor

IMAGINI HORROR

Imaginile filmate de o asociatie de protectie a animalelor demonstreaza clar faptul ca foamea transforma cainii in adevarate fiare salbatice - cei slabiti de foame sunt mancati de cainii mai rezistenti. Imagini similare, filmate in urma cu patru ani in adaposturi din jurul Bucurestiului si difuzate in Occident, au starnit mania organizatiilor straine pentru protectia animalelor.
×
Subiecte în articol: observator timisoara cainii