x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eveniment - Saptamana Financiara face regulile

Eveniment - Saptamana Financiara face regulile

09 Mar 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Au fost invitati sa "Show pe ei!". Au citit, le-a placut si au venit sa sarbatoreasca lansarea pe piata al celui mai complet saptamanal economic: Saptamana Financiara.
VALI BLANARU

CONDUCEREA. Radu Preda si Gabi Vranceanu Firea
Ministri, politicieni, oameni de afaceri, avocati, bancheri, reprezentanti ai presei economice si vedetele Antenei 1 au participat luni la receptia de lansare a revistei Saptamana Financiara. Publicatia, condusa de Gabriela Vranceanu Firea, are trei fascicole: Actualitate, Bani&Afaceri si Biz-Show. Subiectele tratate de colegii nostri au starnit deja interesul cititorilor. Un sondaj realizat in prima zi de la lansarea Saptamanii Financiare arata ca in Capitala s-au vandut 70% din exemplarele distribuite.

RECEPTIA. La festivitatea de lansare a Saptamanii Financiare au participat numeroase personalitati, printre care: vicepremierul Adriean Videanu, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, ministrul Finantelor Publice, Ionel Popescu, presedintele Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului, Gabriel Sbarcea, senatorul Varujan Vosganian, presedintele Rompretrol, Dinu Patriciu, presedintele Bancii Romanesti, Petru Rares, presedintele CNVM, Gabriela Anghelache, directorul Imprimeriei Nationale, Daniel Docan, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Ovidiu Nicolescu, profesorul Daniel Daianu. Nu au lipsit vedetele Antenei 1 Lucian Mandruta, care realizeaza rubrica de mass-media, si Alessandra Stoicescu, care scrie despre psihologia cumparaturilor.

INVITATII. "E o revista in care ma regasesc, pentru ca tratam acelasi domeniu, avem acelasi portofoliu de preocupari, este locul de unde ma si informez si pot sa am si opinii despre ce se intampla acolo. Cred ca paleta de subiecte pe care o trateaza este suficienta si nu doresc altceva decat sa merga tot inainte", a declarat vicepremierul Adriean Videanu, prezent la eveniment.

La randul sau, ministrul Economiei, Codrut Seres, crede ca noua revista este o publicatie necesara cu stiri din domeniul economic, curate, fara interpretari, "asa cum trebuie sa fie informatia economica. As vrea sa citesc subiecte despre privatizari, despre acele companii romanesti care ar putea sa devina campioni nationali pe piata romaneasca. Pana la urma, si capitalul romanesc trebuie sa gaseasca sursele de afirmare si de ce sa nu o faca tocmai in Saptamana Financiara?". Si campania de promovare a revistei a fost remarcata. "Am vazut reclama acum cateva zile. Mi s-a parut un mod profesionist de a starni interesul. Revista are un format interesant, occidental si intra pe o piata destul de dificila. Dar cred ca va avea succes. Imi place, pentru ca este un saptamanal serios, care ofera informatii corecte si acide, rele", a precizat senatorul Varujan Vosganian.

ASPIRATII

"Saptamana Financiara isi propune sa trateze relaxat subiecte care pot parea tehniciste sau seci. Informatia economica este vitala si ea trebuie sa ajunga la toata lumea. Aceasta este provocarea noastra si am convingerea ca nu vom dezamagi" - Radu Preda, Redactor-sef Saptamana Financiara
×
Subiecte în articol: observator saptamana financiara