x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fetiţa de patru ani dispărută la Sibiu a fost găsită moartă în râul Cibin

Fetiţa de patru ani dispărută la Sibiu a fost găsită moartă în râul Cibin

de Mediafax    |    04 Iun 2012   •   07:18
Fetiţa de patru ani dispărută la Sibiu a fost găsită moartă în râul Cibin

Fetita de patru ani disparuta, duminica, in municipiul Sibiu, a fost gasita moarta in raul Cibin, luni dimineata, de catre echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, politistii sibieni deschizand o ancheta in acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Va fi deschisa o ancheta pentru a stabili cu exactitate cauzele mortii si cine se face vinovat de dispartia copilului", a declarat corespondentului MEDIAFAX Luciana Baltes, purtatorul de cuvant al Politiei Sibiu.

Fetita de patru ani a fost gasita de catre reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu la peste opt kilometri de locul unde se presupune ca fetita a cazut in raul Cibin, care traverseaza municipiul Sibiu, printre resturile de vegetatie.

"In urma operatiunilor de cautare desfasurate in cursul acestei dimineti (luni de dimineata - n.r.) de catre cadrele ISU Sibiu, fetita a fost gasita pe marginea raului Cibin. Aceasta era prinsa in vegetatia de pe malul raului, decedata", a declarat Silviu Albisor, purtatorul de cuvant al ISU Sibiu.

Corpul fetitei de patru ani a fost preluat de medicii Serviciului de Medicina Legala, iar in urma autopsiei va fi stabilita cauza mortii.

Copila a fost data disparuta de catre bunica sa duminica, in jurul orei 17.00, iar cautarile Politiei si ale reprezentantilor ISU s-au desfasurat, de-a lungul raului Cibin, pana in jurul orei 22.00, cand operatiunea a fost intrerupta, fiind reluata luni dimineata.

Un sibian care locuieste in zona raului le spusese pompierilor ca un om l-a anuntat ca a vazut in rau ceva care "semana cu o papusa, posibil un copil".

"Un om mi-a spus ca mergea pe mal si a vazut o papusa plutind, posibil copil. Numai parul l-a vazut. A zis ca avea parul mare si era cu fata in jos. A fugit repede pe punte si nu a mai vazut nimic", declara Marin Mazilu, un sibian care are casa pe malul raului, la peste sapte kilometri de locul unde se presupune ca a cazut fetita.

Se pare ca micuta locuia cu bunica, intr-o baraca improvizata pe malul raului Cibin, unde isi asezasera tabara in urma cu numai trei zile, mama fiind plecata in Italia, iar tatal fiind casatorit cu o alta femeie.

"Cand a disparut era in blugi albastri si tricou alb si sandalute negre. Un minut-doua am lasat-o singura si a disparut fetita. Se juca pe aici, ca am avut treaba cu alta fetita mica, ii puneam lapte in sticla. Nu pot sa imi dau seama. Eu eram doar cu fetita si cu fata mea care e gravida si mai are un copil mic de un an. Parintii fetitei, tatal s-a insurat, fata mea e plecata in Italia", a spus Mandra Molfa, bunica fetitei de patru ani, care a disparut de duminica, din jurul orei 17.00.

Fetita disparuta mai are doi frati care au ramas acasa, in localitatea Brateiu, din judetul Sibiu, si o sora de patru luni, care locuieste in baraca de pe malul raului Cibin, din municipiul Sibiu.

×