x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Finanţator PD-L, prins cu angajaţi la “negru”

Finanţator PD-L, prins cu angajaţi la “negru”

de Gabriela Mladin    |    16 Mar 2011   •   16:17
Finanţator PD-L, prins cu angajaţi la “negru”

156625-george-romanescu.jpg-1.jpgLa începutul acestei săptămâni, un bărbat de 54 de ani din Târgu-Jiu a fost găsit mort la locul de muncă, o haldă de steril unde planta copaci. Cum moartea nu mai putea fi ascunsă, anchetatorii au început verificările şi aşa au depistat că bărbatul lucra pentru firma TPSUT Mehedinţi, care aparţine omului de afaceri, Constantin Izvoranu. Atunci au constatat şi că acesta fusese angajat fără forme legale.

Plecând de la acest eveniment, inspectorii de muncă din Gorj i-au verificat şi pe ceilalţi colegi de serviciu ai bărbatului decedat. Au constatat că toate cele 28 de persoane verificate munceau la “negru”. ITM Gorj a dispus sancţionarea societăţii: “Firma respectivă a fost sancţionată cu suma de 100.000 de lei. Aşteptăm rezultatul necropsiei şi vom continua ancheta în ceea ce priveşte angajaţii fără forme legale”, a declarat George Romanescu, inspectorul şef al ITM Gorj.

Lucrarea de împădurire primită de firma lui Izvoranu fusese obţinută de la Complexul Energetic Rovinari. De altfel, toate lucrările de ecologizare, împădurire, reparaţii utilaje şi construcţii ale Complexurilor Energetice Turceni, Rovinari şi SNLO sunt atribuite firmei TPSUT Mehedinţi sau a celorlalte societăţi care aparţin omului de afaceri Constantin Izvoranu.

Acesta este prieten bun cu Ionel Manţog şi cu ajutorul său a obţinut toate lucrările din minerit şi energie. La rândul său, Izvoranu sponsoriza PD-L cu sume importante de bani. Se spune că Manţog era recompensat “regeşte” de Izvoranu pentru toate lucrările primite. În două evenimente, numele lui Manţog a fost legat de cel al lui Izvoranu. Accidentul produs de Manţog în 2009, când a omorât un om şi a schilodit altul, a fost produs cu un BMW ce era înmatriculat pe numele lui Constantin Izvoranu.

De asemenea, când Ionel Manţog a pierdut plasa cu bani la o terasă din Târgu-Jiu, aproximativ 600 de milioane de lei vechi, se afla la masă cu Izvoranu. Până acum, firmele lui Constantin Izvoranu nu au fost controlate de nicio instituţie a statului. A fost nevoie să moară un om pentru a se descoperi că finanţatorul PD-L face bani cu angajaţi la “negru”.

×