x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea: Primăria Capitalei va acorda şi anul acesta alocaţiile sociale promise, deşi bugetul Municipalităţii e diminuat

Firea: Primăria Capitalei va acorda şi anul acesta alocaţiile sociale promise, deşi bugetul Municipalităţii e diminuat

13 Feb 2019   •   13:24
Firea: Primăria Capitalei va acorda şi anul acesta alocaţiile sociale promise, deşi bugetul Municipalităţii e diminuat

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îi asigură pe toţi beneficiarii alocaţiilor acordate prin Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti că programele aflate în derulare de către Primăria Generală vor continua şi anul acesta, chiar dacă bugetul Municipalităţii este diminuat.

"Aşa cum am promis, chiar dacă bugetul Primăriei Capitalei este diminuat din cauza unor decizii politice luate de Guvernul României, Primăria Capitalei va continua să încurajeze natalitatea, să susţină educaţia copiilor şi să îmbunătăţească viaţa celor care fac parte din categorii sociale vulnerabile. Bucureştenii nu trebuie să suporte consecinţele unor răzbunări politice, aşa că vom face tot ce este necesar ca cele şase programe, de care au beneficiat, numai anul trecut, peste 80.000 de cetăţeni, să se deruleze şi în anul 2019. Până în prezent s-au acordat stimulente financiare în valoare de peste 400 de milioane de lei", a declarat Firea, potrivit unui comunicat,

În comunicat, PMB reaminteşte stimulentele financiare acordate până pe 31 ianuarie.

* Stimulentul financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap

În ceea ce priveşte acest stimulent, în cuantum de 500 lei/lună, Municipalitatea precizează că numărul de beneficiari se ridică la 45.567, iar suma plătită în total este de 273.109.500 de lei.

* Stimulentul financiar pentru copiii încadraţi în grad de handicap

Numărul beneficiarilor care încasează lunar stimulentul de 1.000 lei/lună este de 5.121, iar suma totală plătită este 61.976.000 lei.

* Stimulentul financiar pentru nou-născuţi

PMB precizează că numărul de beneficiari/dosare aprobate este de 20.657, iar suma plătită - 51.642.500 lei. Stimulentul financiar este în cuantum de 2.500 lei net/nou-născut.

* Ajutorul social comunitar pentru familia monoparentală

Cuantumul ajutorului social comunitar lunar pentru familia monoparentală este:

- pentru familia monoparentală, al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 lei inclusiv: 300 lei pentru familia cu un copil, 600 lei pentru familia cu 2 copii, 900 lei pentru familia cu 3 copii şi 1.200 lei pentru familia cu 4 sau mai mulţi copii;

- pentru familia monoparentală, al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează peste 201 lei şi până la 530 lei inclusiv: 200 lei pentru familia cu un copil, 400 lei pentru familia cu 2 copii, 600 lei pentru familia cu 3 copii şi 800 lei pentru familia cu 4 sau mai mulţi copii.

Numărul de beneficiari unici este de 83 (care încasează lunar stimulentul), iar suma plătită se ridică la 267.800 lei.

* Programul voucher Maternă - sprijin financiar pentru femeile gravide din Bucureşti, pentru achitarea medicamentelor şi serviciilor medicale

Numărul de beneficiari/dosare aprobate este 12.792, iar suma plătită - 19.453.000 lei.

* Sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului şcolar în municipiul Bucureşti

Beneficiarii sprijinului financiar pentru prevenirea abandonului şcolar în Bucureşti sunt părinţii/părintele/reprezentanţii legali ai copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani, încadraţi într-o formă de învăţământ publică sau privată, cu domiciliul stabil în Capitală de cel puţin 6 luni sau reşedinţa de cel puţin 6 luni pe raza administrativ-teritoriala a Municipiului Bucureşti, la data depunerii cererii.

Numărul de beneficiari/dosare aprobate este 452, iar suma plătită - 269.679,59 lei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea alocaţiile sociale