x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firmele de asfaltări PD-iste, în ofsaid

Firmele de asfaltări PD-iste, în ofsaid

de Aniela Nine    |    Monica Andrei Capatos    |    09 Apr 2008   •   00:00
Firmele de asfaltări PD-iste, în ofsaid

Un raport al Curţii de Conturi a arătat că doar 1,62 la sută din bordurile folosite în Capitală provin de la firma primarului general, Adriean Videanu, Titan Mar SA, suma primită fiind de 665.000 de lei noi.

Un raport al Curţii de Conturi a arătat că doar 1,62 la sută din bordurile folosite în Capitală provin de la firma primarului general, Adriean Videanu, Titan Mar SA, suma primită fiind de 665.000 de lei noi.

 

 

Din afacerea borduriada a mai făcut parte şi Eurovia Construct Internaţional SA (deţinută de familia senatoarei PD Cornelia Cazacu). Parte din neregulile sesizate de Curte arată că, pe strada Franklin, firma patronilor de la Golden Blitz, Euronstruct Trading 98 SRL, a decontat cu 340 mp mai mult faţă de lucrarea de reabilitare efectuată, astfel că Administraţia Străzilor a efectuat plăţi nedatorate în valoare de 162.744 lei. La o altă stradă, Dr Felix, aceeaşi firmă a utilizat în situaţiile de lucrări la materialul geotextil anticontaminator un preţ mai mare decât cel contractat (adică 16,17 lei/mp faţă de 13,58lei/mp), primind astfel plăţi nelegale de 5.128 lei.

 

 

LUCRARE PLĂTITĂ DE DOUĂ ORI. Altă stradă, altă situaţie. Plata pentru realizarea unui racord de 187 mp între Prelungirea Ferentari şi Strada Toporaşi a fost solicitată şi primită atât de Euroconstruct, cât şi de Eurovia. Cu alte cuvinte, racordul cu pricina a fost făcut o dată şi plătit de două ori. Prin urmare, arată Curtea de Conturi, Administraţia Străzilor a plătit firmelor respective o sumă dublă de 31.367 lei.

 

 

Euroconstruct Trading şi Eurovia nu sînt singurele firme care au fraierit Primăria Capitalei la reabilitarea arterelor bucureştene. Campi-oană ar putea fi declarată SC Delta ACM 93 SRL, firmă care a participat la reabilitarea carosabilului pe Podul Grant. Conform raportului Curţii de Conturi, respectiva firmă a decontat în 4 cazuri suprafeţe mult mai mari decât cele real executate, primind nefondat per total suma de 212.760 lei. Presa a relatat că această firmă ar fi controlată de fratele preşedintelui organizaţiei de tineret a PD Bucureşti, Ştefan Pirpiliu.

 

 

Senatorul Marius Marinescu, la solicitarea căruia Senatul a sesizat Curtea de Conturi, i-a cerut ieri lui Adriean Videanu să îşi dea demisia. În replică, Videanu a respins acuzaţiile subliniind că acceptă scuze de la toţi politicenii, mai puţin de la Guşă şi Marinescu, pe care îi da în judecată. În raport se mai precizează că Administraţia Străzilor se ocupă de 397 de străzi principale ale Capitalei şi că în perioada 2005-2007 a utilizat 956 de milioane de lei pentru reabilitarea a 110 străzi. Din acest total, 41 de milioane de lei, adică 4,3% au fost cheltuiţi pentru înlocuirea bordurilor.
×
Subiecte în articol: observator