x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FISCUL către evazionistul Attila Racy: "Arde hârtiuţe şi ce agende ai. Schimbă telefoanele"

FISCUL către evazionistul Attila Racy: "Arde hârtiuţe şi ce agende ai. Schimbă telefoanele"

05 Sep 2012   •   16:46
FISCUL către evazionistul Attila Racy: "Arde hârtiuţe şi ce agende ai. Schimbă telefoanele"

Ancheta DIICOT, care urmareste evaziunea fiscala cu petrol controlata de omul de afaceri Attila Racy, a scos la iveala relatiile pe care acesta le avea in ANAF pentru a isi proteja afacerea. Personajele principale in caracatita prin care se pacalea statul erau chiar capii ANAF.

SMS trimis de Codrut Marta in septembrie 2010 catre Attila Racz: 'Nu mai scoate masinile pana dupa 1 oct. decat cu marfa buna. Arde hartiute si ce agende ai. Schimba telefoanele. Asa e mai bine. Nu ai probleme, dar nu se stie."

In momentul in care au inceput anchetele DIICOT la societatile detinute de Attila RAcz, Codrut Marta i-ar fi cerut acestuia sa distruga toate urmele.

In interceptarile procurorilor apar de asemenea convorbiri intre Blejnar si fostul secretar de stat la ministerul Justitiei, Alina Bica, precum si intre seful ANAF si un deputat. Cauza urmeaza sa fie finalizata si trimisa in judecata la Tribunalul Brasov. Fostul sef ANAF mai are un dosar la DNA Bucuresti pentru acelasi gen de infractiuni.

Inculpatii din dosar sunt acuzati ca au creat un intreg joc de-a v-ati-ascunselea cu accizele si TVA-ul pentru combustibili, procedura prin care statul a pierdut bani grei. Totul cu protectie de la nivel inalt, iar cei care incercau sa intre pe fir erau taxati imediat.

×