x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Bica (Bagdasar Arseni): "Iurie Darie a fost detubat şi respiră binişor"

Florin Bica (Bagdasar Arseni): "Iurie Darie a fost detubat şi respiră binişor"

de Mediafax    |    18 Iun 2012   •   15:11
Florin Bica (Bagdasar Arseni): "Iurie Darie a fost detubat şi respiră binişor"

Actorul Iurie Darie a fost detubat si respira binisor, dar prognosticul ramane in continuare rezervat, a declarat luni Mediafax purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta "Bagdasar-Arseni", Florian Bica.

Medicii de la Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde actorul Iurie Darie este internat de sambata, l-au detubat luni, dupa ora 16.00, pentru a vedea daca poate sa respire singur. Interventia pentru detubare a fost amanata pentru dupa-amiaza intrucat actorul era in coma indusa si nu raspundea la stimuli.

"L-am detubat dupa ora 16.00, a trecut ceva timp si respira binisor. Prognosticul ramane rezervat. Este un pacient cu probleme grave de sanatate", a spus medicul Florian Bica.

Purtatorul de cuvant al Spitalului "Bagdasar-Arseni" declarase luni dimineata ca starea de sanatate a lui Iurie Darie este in usoara ameliorare, este constient, dar prognosticul ramane rezervat.

"Starea pacientului este usor ameliorata fata de ziua de ieri, a inceput sa deschida ochii, este constient, intubat, se incearca luni detubarea. Prognosticul ramane rezervat, din cauza varstei si a patologiei asociate", a spus medicul Florian Bica.

El a precizat ca obturarea tubului de drenaj este o complicatie care poate sa apara in astfel de cazuri, de aceea a fost montat un tub de drenaj exterior.

Medicul Florian Bica a mai spus ca deocamdata nu poate fi luata in discutie o interventie chirurgicala.

Actorul Iurie Darie a ajuns sambata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), cu o ambulanta, dupa ce a acuzat dureri in piept si probleme de respiratie. Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicatie postoperatorie, acumuland in continuare lichid la creier.

×
Subiecte în articol: Iurie Darie bagdasar-arseni