x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Pavel se poate întoarce la Primărie, după 9 luni de arest

Florin Pavel se poate întoarce la Primărie, după 9 luni de arest

de Gabriela Mladin    |    20 Feb 2014   •   18:57
Florin Pavel se poate întoarce la Primărie, după 9 luni de arest

Fostul primar din Peştişani, Florin Pavel, arestat 9 luni într-o cauză care încă se judecă pentru abuz în funcţia pe care a deţinut-o, se poate întoarce la Primărie. Înalta curte de Casaţie şi Justiţie a decis în 7 februarie anularea de drept a măsurii de a părăsi ţara, fără aplicarea măsurii controlului judiciar. Completul de cinci judecători a decis joi respingerea contestaţiei formulată de Parchet, decizia fiind definitivă.

Florin Pavel a fost arestat preventiv în iunie 2012, imediat după ce a depus jurământul în calitate de primar reales pentru a treia oară. Prin ordin al prefectului, Florin Pavel a fost suspendat din funcţie, Primăria fiind condusă de un primar interimar. Hotărârea prefectului va fi anulată de drept. “Mă voi întoarce la Primărie, dacă asta a decis instanţa, asta voi face”, a declarat Florin Pavel.

Edilul din comuna Peştişani este judecat pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave alături de senatorul Dian Popescu. Anchetatorii susţin că primarul ar fi decontat mai multe lucrări care nu s-au efectuat la un stadion din localitate. Firma care a încasat banii şi nu a efectuat lucrarea aparţine senatorului PNL, Dian Popescu. Dosarul se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

×