x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fost director adjunct al Finanţelor Timiş, condamnat la patru ani de închisoare pentru corupţie

Fost director adjunct al Finanţelor Timiş, condamnat la patru ani de închisoare pentru corupţie

de Mediafax    |    01 Iun 2012   •   11:11
Fost director adjunct al Finanţelor Timiş, condamnat la patru ani de închisoare pentru corupţie

Gabriela Ionescu, fost director adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice Timis, a fost condamnata, vineri, de Tribunalul Timis, la patru ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, decizia instantei putand fi insa atacata cu recurs,.

Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Timis, Lavinia Biris, Gabriela Ionescu a fost condamnata, vineri, la patru ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie.

"Gabriela Ionescu, fost director adjunct al DGFP Timis, a fost condamnata la patru ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, la decizia Tribunalului Timis putand sa se faca recurs", a declarat Lavinia Biris.

Sentinta de vineri a Tribunalului Timis poate fi atacata in zece zile de la comunicare.

In februarie, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor Gabriela Ionescu - director executiv adjunct in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) a judetului Timis, activitatea de Inspectie Fiscala - pentru luare de mita, in forma continuata (sase acte materiale) si trafic de influenta, in forma continuata (cinci acte materiale) si Calin Ioan Dinu, pentru complicitate la infractiunea de luare de mita, in forma continuata (sase acte materiale) si complicitate la infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata (cinci acte materiale).

Potrivit DNA, in cursul anului 2011, inculpata Gabriela Ionescu, in calitate de director executiv adjunct in cadrul DGFP Timis - Activitatea de Inspectie Fiscala, a pretins de la un denuntator, direct sau prin intermediul lui Calin Ioan Dinu, persoana apropiata inculpatei, diverse sume de bani si bunuri in valoare totala de 12.500 euro si 40.985,42 lei.

Banii ar fi fost pretinsi pentru ca, in virtutea functiei sale de conducere a activitatii de inspectie fiscala, inculpata Ionescu sa protejeze activitatea societatilor comerciale reprezentate de denuntator de eventualele controale de specialitate, fie prin exercitarea influentei asupra subordonatilor sai, fie personal, in sensul ca isi va incalca atributiile de serviciu astfel incat DGFP Timis sa nu efectueze constatari de natura a atrage raspunderea juridica a societatilor administrate de denuntator.

Din sumele si bunurile pretinse, Ionescu Gabriela a primit efectiv bani si bunuri in valoare totala de 10.000 de euro si 20.985,42 lei.

In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor imobile si a unor sume de bani apartinand inculpatei Ionescu.

In 21 decembrie 2011, Tribunalul Timis a dispus arestarea preventiva a celor doi inculpati pentru 29 de zile, masura care a fost prelungita ulterior.

Dosarul s-a judecat la Tribunalul Timis.

×