x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostele închisori comuniste vor fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Fostele închisori comuniste vor fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   12:45
Fostele închisori comuniste vor fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Fostele închisori comuniste Sighet, Pitești, Jilava, Râmnicu Sărat și Făgăraş vor fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO.

„Fostele închisori comuniste - Sighet, Pitești, Jilava, Râmnicu Sărat și Făgăraş, reprezentative pentru fenomenul opresiunii comuniste, sunt locuri simbol, păstrătoare ale memoriei victimelor regimului totalitar.În cursul zilei de ieri, am avut o discuție aplicată privind inițierea demersurilor oficiale pentru înscrierea lor în Patrimoniul Mondial UNESCO”, susține Raluca Turcan, ministrul Culturii.

Ea spune că un astfel „ne asigurăm că fostele închisori comuniste nu vor fi uitate, că vor fi păstrate și puse în valoare, că se vor menține în timp ca spații ale memoriei, învățării și reflecției”.

Ministerul Culturii, prin Institutul Național al Patrimoniului și al partenerilor implicați, a pregătit foaia de parcurs, cu obiectivele științifice și administrative concrete pentru completarea în conformitate cu cerințele UNESCO a dosarului de înscriere in Lista Indicativă a României pentru Patrimoniul Mondial UNESCO.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inchisori comuniste unesco