x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul ofiţer SIPA Floricel Vitan va fi eliberat

Fostul ofiţer SIPA Floricel Vitan va fi eliberat

21 Iul 2009   •   00:00

Fostul ofiţer SIPA Floricel Vitan, judecat pentru trafic de influenţă, va fi eliberat din arest, după ce Curtea de Apel Cluj a admis marţi recursul acestuia faţă de o decizie a Tribunalului Cluj, care prelungise cu 60 de zile mandatul său de arestare.



Sentinţa de marţi nu mai poate fi atacată, astfel că Vitan va fi pus în libertate în aceeaşi zi.
Tribunalul Cluj admisese miercurea trecută cererea lui Vitan de prelungire a mandatului de arestare pe 60 de zile, iar avocaţii acestuia au atacat cererea cu recurs.

Floricel Vitan este acuzat că a cerut reprezentanţilor unei firme din municipiul Cluj-Napoca 60.000 de euro pentru a-i ajuta să câştige o licitaţie privind achiziţionarea de produse alimentare pentru o unitate militară şi a fost arestat preventiv la începutul lunii martie pentru trafic de influenţă.

Fost ofiţer în cadrul Serviciului Independent de Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) din cadrul Ministerului Justiţiei, Floricel Vitan a fost condamnat definitiv la 15 mai 2002, de Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul "Gherla". Alături de Vitan a fost arestat şi judecat maiorul Ion Morar ­ fost ofiţer instructor în cadrul Penitenciarului Gherla.

×
Subiecte în articol: observator vitan