x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României săltat de poliţişti de acasă şi dus în arest

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României săltat de poliţişti de acasă şi dus în arest

de Cristinel C. Popa    |    18 Iun 2015   •   18:30
Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României săltat de poliţişti de acasă şi dus în arest

Mihail Vlasov va sta 5 ani la inchisoare. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat definitiv pe fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei la 5 ani de inchisoare de executare. Deoarece masura era una cu aplicare imediata, Vlasov ar fi trebuit sa se prezinte singur in cel mai scurt timp la cea mai  apropiata sectie de politie din Iasi, unde isi are domiciliul. Insa el nu a facut acest lucru. Acasa, Vlasov a primit vizita decanului Baroului Iasi, Marius Striblea.

Intre timp, vazand ca nu se prezinta singur la sectie, doi politisti imbracati in civil s-au  prezentat la vila sa de pe strada Sararie si l-au  scos pe Vlasov din casa pentru a-l duce in arest. Va reamintim ca avocatul iesean Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta.

Vlasov a fost denuntat la DNA de un om de afaceri de la care a pretins un milion de euro. El a primit insa doar 200.000 de euro, moment in care a fost  prins in flagrant. In schimbul banilor, Vlasov i-a promis afaceristului ca-si va folosi influenta pe care a  avea asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj  Comercial International, a carei prim-vicepresedinte era chiar fiica sa, Vanda Vlasov, sa pronunte o hotarare favorabila acestuia.

×
Subiecte în articol: mihai vlasov