x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FRAUDA DE LA BAC: Ponta vrea explicaţii de la Stroe privind audierile pentru bacalaureat. Guvernul poate sesiza CSM

FRAUDA DE LA BAC: Ponta vrea explicaţii de la Stroe privind audierile pentru bacalaureat. Guvernul poate sesiza CSM

07 Iul 2013   •   22:42
FRAUDA DE LA BAC: Ponta vrea explicaţii de la Stroe privind audierile pentru bacalaureat. Guvernul poate sesiza CSM

Premierul Victor Ponta afirmă că aşteaptă explicaţii din partea ministrului de Interne, Radu Stroe, referitor la audierile poliţiei în cazul bacalaureatului, iar Guvernul ar putea sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) dacă au existat nereguli legate de proceduri la nivelul magistraţilor.

Potrivit Mediafax, poliţiştii au mers, vineri, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", cu autocare, pentru ca 100 de elevi să fie duşi la audieri, după susţinerea ultimei probe a bacalaureatului. În faţa intrării în curtea Liceului "Bolintineanu" erau zeci de părinţi care îşi aşteptau copiii. Unii dintre părinţi, nemulţumiţi că poliţiştii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul şi a-i duce la audieri, i-au huiduit şi au reclamat că aceştia fac un abuz.

Totodată, la intrarea autocarului în curtea liceului au existat şi altercaţii între părinţi şi poliţişti.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, declara că poliţiştii au mers la liceu pentru a pune în executare peste o sută de mandate de aducere emise pe numele unor elevi care au susţinut examenul de bacalaureat la această şcoală. Acesta a spus că poliţiştii vor pune în executare aproximativ o sută de mandate de aducere emise de instanţă, precizând că elevii vor fi duşi cu autocare la audieri, însă nu au calitatea de învinuiţi şi nu sunt reţinuţi, iar părinţii îşi pot însoţii copiii.

 Procurorul şef de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti Bogdan Staicu a declarat, ulterior, că, procurorii şi poliţiştii au mers la liceu pentru a stabili modalitatea în care vom fi audiaţi cei 250 de elevi.

El a mai spus că pentru audiere au fost emise citaţii şi nu s-a pus problema punerii în aplicare a unor mandate de aducere. Procurorul a precizat că procedural acest lucru nu este posibil, mandatul de aducere fiind emis doar în cazul în care o persoană citată nu se prezintă.

Bogdan Staicu a precizat apoi, vineri seară, că au fost emise mandate de aducere pentru aproximativ 100 de elevi care au susţinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", ce ar fi fost puse în executare dacă aceştia nu se prezentau la audieri în urma citării.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, declara, tot vineri, că au existat mandate de aducere pentru elevii de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", dar nu au fost puse în aplicare, el apreciind totodată că "Poliţia a lucrat foarte corect".

Stroe a mai declarat, vineri seară, că a dispus o anchetă la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) în privinţa unui părinte bruscat de poliţişti la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" şi a purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.

×
Subiecte în articol: frauda bacalaureat bacalaureal 2013