x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FRF a câştigat procesul cu Loteria

FRF a câştigat procesul cu Loteria

de Ionut Paduraru    |    07 Mai 2009   •   00:00
FRF a câştigat procesul cu Loteria
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat ieri câştig de cauză Federaţiei Române de Fotbal în procesul cu Loteria Naţională, care este astfel obligată să plătească cinci milioane de euro, reprezentând 20% din încasările pronosticurilor sportive pe anii 2003-2005.



Decizia ICCJ este definitivă şi irevocabilă, în plus, Loteria Naţională trebuind să plătească FRF aproximativ 90.000 de lei cheltuieli judiciare.

Procesul dintre cele două instituţii a început în mai 2006, când FRF a reclamat nerespectarea Legii 69/2000 privind educaţia fizică şi sportul, potrivit căreie Loteria Naţională avea obligaţia de a plăti anual FRF 20% din încasările din pronosticuri făcute la jocurile de noroc de competiţii de fotbal internaţionale sau Cupa României.

"MAFIA PARIURILOR"
Secţia comercială a Tribunalul Bucureşti a hotărât, în decembrie 2007, ca Loteria să restituie suma de aproximativ 18 milioane de lei, echivalentul a cinci milioane de euro, către FRF. Soluţia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care, în octombrie 2008, a dat câştig de cauză Loteriei Naţionale, admiţând că aceasta trebuie să restituie doar 5% din valoarea pronosticurilor.

În acel moment, conducerea FRF declara că hotărârea Curţii de Apel este "cel puţin surprinzătoare", acuzând "Mafia Pariurilor" pentru presiunea exercitată asupra instanţelor de judecată. "Aceste grupuri de interese acţionează concertat, având concursul declarat al instituţiilor statului. Ministerul Finanţelor Publice s-a transformat în autoritate de pază şi protecţie a operatorilor de jocuri de noroc, componenţa sa fiind determinată de Mafia Pariurilor", acuza atunci Mircea Sandu (foto).

Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată apoi de FRF la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care i-a dat câştig de cauză definitiv.

×
Subiecte în articol: observator