x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriel Vlase, noul şef al SIE, a depus jurământul la Palatul Cotroceni

Gabriel Vlase, noul şef al SIE, a depus jurământul la Palatul Cotroceni

05 Iul 2018   •   18:19
Gabriel Vlase, noul şef al SIE, a depus jurământul la Palatul Cotroceni

Gabriel Vlase a depus, joi, la Palatul Cotroceni, jurământul în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. 

La ceremonie au mai participat vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, consilierul prezidenţial Ion Oprişor şi gen. Silviu Predoiu. 

Şeful statului i-a urat succes noului director al SIE. ''Sper să ajungeţi la concluzia că aţi făcut un pas corect acceptând'', i-a spus preşedintele lui Vlase. 

Deputatul PSD Gabriel Vlase şi-a depus joi, la Biroul permanent, demisia din Parlament, după ce a fost numit şef al SIE. Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului l-a validat miercuri pe social-democratul Gabriel Vlase ca director al Serviciului. 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a propus pe 13 iunie pe Gabriel Vlase pentru preluarea acestei funcţii. 

Mihai-Răzvan Ungureanu a demisionat din funcţia de director al SIE în septembrie 2016. Generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE, a asigurat conducerea Serviciului începând cu 26 septembrie 2016. 

*** Gabriel Vlase a absolvit în 1996 Institutul Politehnic Bucureşti, iar ulterior a urmat programul de perfecţionare pentru înalţi funcţionari publici - Institutul Naţional de Administraţie. În 2005 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare. Un an mai târziu a obţinut un MBA la Universitatea "Gheorghe Asachi" Iaşi, a absolvit Colegiul Superior de Securitate Naţională, Academia Naţională de Informaţii şi a urmat programul pentru Înalţi Oficiali (SES), Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate - Garmisch, Partenkirchen, Germania. 

În 2007 a obţinut o specializare în "Analiza şi rezolvarea conflictelor armate", Georgetown University, SUA, şi a absolvit cursurile postuniversitare la Institutul Diplomatic Român. 

În 2010, Vlase a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe militare şi informaţii, Academia Naţională de Informaţii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: palatul cotroceni Gabriel Vlase sie