x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Interlopul fugar Genică Boenică a fost adus în România: are de executat două condamnări care însumează peste 10 ani de închisoare

Interlopul fugar Genică Boenică a fost adus în România: are de executat două condamnări care însumează peste 10 ani de închisoare

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2023   •   11:00
Interlopul fugar Genică Boenică a fost adus în România: are de executat două condamnări care însumează peste 10 ani de închisoare

Interlopul Romeo Ursu, cunoscut ca Genică Boenică, a fost adus în țară după 8 ani, el aflându-se în tot acest timp pe lista most wanted. Acesta se sustrăgea mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea emis în 2015. Boenică a fost adus din Iordania.

Polițiștii Direcției Investigații Criminale - IGPR, cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au pus în executare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise pe numele unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, din municipiul București.

Acesta a fost condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tentativă de înșelăciune și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

De asemenea, cel în cauză se sustragea de la punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Constanța, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de consituirea unui grup infracțional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Bărbatul urmează să fie încarcerat într-un penintenciar.

Este vorba despre interlopul Romeo Ursu, cunoscut cu porecla Genică Boenică, în vârstă de 55 de ani. Cunoscutul interlop a fost adus din Iordania și a fost dus în Penitenciarul Rahova.

Antena 3 CNN transmite că apropiații lui Boenică au fost prezenți, și ei, la aeroport. Aceștia s-au urcat, la rândul lor, într-o mașină decapotabilă argintie, cu volan pe dreapta.

El se ascundea de autorități încă din 2008.

În tot acest timp, interlopul a postat numeroase filmulețe în care apărea în piscină, ironizându-i pe polițiști.

În 2020, Boenică a publicat un mesaj în care susține că e singurul infractor din România care a reușit să scape de închisoare, fugind în Iordania.

Boenica 2

Boerica

 

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a spus că săptămâna începe cu o veste bună, după ce un avion l-a adus, luni dimineață, din Iordania în România, pe Romeo Ursu, zis Genică Boenică, în vederea pedepsei cu închisoarea.

„Pe numele acestuia (Romeo Ursu - n.r.) a fost emis un mandat de arestare, după ce a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 2 ani și 10 luni, în 2014, respectiv 8 ani în 2015, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi a celei de constituire a unui grup infracţional organizat. Romeo Ursu a fost preluat de pe aeroportul Otopeni de organele de poliție și va fi transportat la penitenciarul Rahova”, a spus ministrul Justiției.

Potrivit ministrului, aducerea temutului interlop în țară pentru executarea pedepsei privative de libertate „este un gest de normalitate într-un stat de drept”.

„Nimeni nu este mai presus de lege. Ca ministră a justiţiei, voi face tot ce ţine de atribuţiile mele pentru a nu permite nimănui să se sustragă justiţiei naţionale. Mulțumesc tuturor autorităților care au contribuit la aducerea în țară a condamnatului Romeo Ursu”, a mai spus Alina Gorghiu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Romeo Ursu Genică Boenică