x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Germania consideră că România şi Bulgaria nu sunt încă pregătite să adere la Schengen - presă

Germania consideră că România şi Bulgaria nu sunt încă pregătite să adere la Schengen - presă

de Mediafax    |    04 Sep 2011   •   09:25
Germania consideră că România şi Bulgaria nu sunt încă pregătite să adere la Schengen - presă

"In prezent, Sofia si Bucurestiul inca nu sunt pregatite sa adere la Acordul Schengen", a declarat ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich.

"Nu suntem entuziasti si luam in considerare rapoartele mai degraba negative asupra celor doua tari, inca ne indoim de finalitatea unui asemenea pas", a explicat Jens Teschke, un reprezentant al Ministerului german de Interne.

Potrivit lui Teschke, ministrul Friedrich intentioneaza sa mai discute aceasta problema cu omologii sai din Franta si Olanda, doua state membre ale Uniunii Europene care s-au opus de asemenea aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Cele doua tari ar fi trebuit sa adere la spatiul fara frontiere in primavara lui 2011, dar aderarea a fost amanata pe termen nelimitat in urma opozitiei Germaniei, Frantei, Olandei si a altora. Noi evaluari ar urma sa fie facute in aceasta toamna.

Argumentele impotriva nu s-au referit la gradul de pregatire tehnica a celor doua tari pentru aderarea la Schengen, ci mai degraba la nivelul coruptiei si al crimei organizate, care in mod oficial nu au legatura cu integrarea.

×