x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ghinea: Am lucrat extrem de bine cu BEI pentru a contura instrumentele financiare incluse în PNRR

Ghinea: Am lucrat extrem de bine cu BEI pentru a contura instrumentele financiare incluse în PNRR

15 Iul 2021   •   22:30
Ghinea: Am lucrat extrem de bine cu BEI pentru a contura instrumentele financiare incluse în PNRR

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a colaborat foarte bine cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru a contura instrumentele financiare incluse în PNRR, a declarat ministrul de resort, Cristian Ghinea, subliniind că este "foarte interesat" să continue aceste mecanisme şi în Programele Operaţionale.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, s-a întâlnit joi, 15 iulie, cu o delegaţie a Grupului Băncii Europene de Investiţii condusă de Christian Kettel-Thomsen, vicepreşedinte.

Discuţiile au avut ca temă principală colaborarea cu Grupul BEI pentru programele aferente politicii de coeziune 2021 - 2027 şi PNRR, iar Memorandumul de Înţelegere care defineşte cadrul colaborării este aproape de finalizare.

"Apreciem modul în care Grupul BEI s-a implicat în implementarea unor programe europene până în prezent, în special în sectoarele cheie ale economiei. Pentru mediul de afaceri, instrumentele financiare ca modalitate de finanţare vor avea tot mai multă greutate, o parte dintre acestea fiind propuse a se derula prin intermediul Grupului BEI. Am lucrat extrem de bine cu BEI pentru a contura instrumentele financiare incluse în PNRR şi sunt foarte interesat să continuăm aceste mecanisme şi în Programele Operaţionale, prin deschiderea către combinarea grantului clasic cu instrumentul financiar", a mai spus Ghinea.

×
Subiecte în articol: Cristian Ghinea