x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ghinea: PNRR este gândit aşa încât să rezolve nevoi istorice ale României, precum infrastructura

Ghinea: PNRR este gândit aşa încât să rezolve nevoi istorice ale României, precum infrastructura

12 Iul 2021   •   18:00
Ghinea: PNRR este gândit aşa încât să rezolve nevoi istorice ale României, precum infrastructura

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este gândit să rezolve nevoi istorice ale României, dar şi să ţină pasul cu revoluţiile economice ale viitorului demarate de Uniunea Europeană, a spus Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România.

"PNRR este gândit aşa încât să rezolve nevoi istorice ale României, precum infrastructura, dar şi să ţină pasul cu revoluţiile economice ale viitorului, cele demarate de Uniunea Europeană. Cu PNRR înscriem România în aceste revoluţii, precum Revoluţia verde, cea digitală, cea a hidrogenului sau revoluţia microelectronicii produse în UE. Sunt mândru să spun că vom fi parte a acestor revoluţii", a mai declarat Cristian Ghinea.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, localităţile din România, inclusiv municipiile, vor avea numeroase oportunităţi de finanţare prin cele două mari categorii de programe cu fonduri europene care încep în acest an: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi Programele Operaţionale 2021 - 2027.


"Am convenit în cadrul vizitei la Bruxelles ca începând din septembrie să trimitem la Comisia Europeană cele mai mature programe, urmând ca în primăvară cel târziu să fie aprobate pentru a le putea demara. Susţin regionalizarea fondurilor europene şi crearea Autorităţilor de Management la nivel regional, vom avea opt programe regionale distincte şi chiar sper ca fondurile europene să fie un precedent pentru o regionalizare adevărată a României", a mai spus Ghinea.

 

×
Subiecte în articol: Cristian Ghinea