x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gigi Becali, CONDAMNAT la trei ani de închisoare cu suspendare. Becali: Demisionez din PNL!

Gigi Becali, CONDAMNAT la trei ani de închisoare cu suspendare. Becali: Demisionez din PNL!

11 Feb 2013   •   14:18
Gigi Becali, CONDAMNAT la trei ani de închisoare cu suspendare. Becali: Demisionez din PNL!
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe latifundiarul Gigi Becali la trei ani de închisoare cu suspendare. Omul de afaceri este acuzat că a ordonat sechestrarea mai multor persoane după ce acestea i-au furat autoturismul. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei de trei ani de închisoare în cazul lui Gigi Becali pe o perioadă de opt ani, timp în care acesta va trebui să respecte mai multe obligaţii ce îi vor fi impuse de serviciul de probaţiune din zona domiciliului său. Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila şi Marcel Popa au fost condamnaţi tot la trei ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de opt ani.

Romulus Dumitrescu a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru trei fapte de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, şi pedeapsa acestuia fiind suspendată.

Iniţial, ziariştii care l-au contactat în Dubai i-au spus lui Becali că a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. "Nu cred aşa ceva. Eu nu cred aşa ceva. Nu mai calc în ţară. România nu este un loc sigur", a declarat Becali la RTV, în acel moment.

Ulterior, după ce a aflat că este vorba de condamnare cu suspendare, Gigi Becali şi-a menţinut decizia de a nu mai veni în România. "Aici în Dubai lângă biserica creştină sunt nişte case frumoase. Eu nu mai am ce căuta niciodată în ţara aia. Până nu se schimbă statul, pe mine nu mă interesează, aici nu e vorba de învingător, aici pierde ţara românească. Nu e vorba că e cu închisoare sau cu suspendare, aici e vorba de justiţie. Cum adică să mă condamne? Eu de acum hotărârile le voi lua împreună cu familia mea, pentru că vreau să stau într-un loc unde sunt iubit şi agreat şi nu vreau ca viaţa familiei mele să fie în teroare. Nevasta, mama şi copiii au plâns azi toată ziua şi nu mai vreau. Au plâns destul bunicii mei în închisorile comuniste şi trebuie să iau nişte hotărâri ca să-mi pun familia la adăpost. Sunt obosit de atâta mizerie şi răutate", a afirmat Becali.

Patronul Stelei a mai spus că va demisiona din PNL. "Nu vreau să-i fac rău lui Crin Antonescu", a mai spus Becali.

Pe 28 ianuarie, procurorul de şedinţă a cerut luni condamnarea la 11 ani şi şase luni de închisoare cu executare a omului de afaceri Gigi Becali în dosarul sechestrării.

Magistraţii ÎCCJ au judecat la acea dată recursul procurorilor la decizia prin care Secţia penală a instanţei supreme l-a achitat, pe 19 octombrie 2011, pe omul de afaceri George Becali în dosarul în care acesta era acuzat că i-a sechestrat pe cei care i-au furat automobilul.

Alături de George Becali au mai fost achitaţi şi ceilalţi coinculpaţi, bodyguarzii lui Becali - Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu -, dar şi Romulus Dumitrescu.

Judecătorii l-au condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pe angajatul lui Becali Marcel Popa, pentru uz fără drept de armă neletală supusă autorizării.

George Becali a fost trimis în judecată pe 16 octombrie 2009 de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru sechestrarea persoanelor care i-ar fi furat autoturismul.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu şi Marcel Popa, instigaţi de George Becali, acţionând împreună şi folosind violenţa, au imobilizat trei persoane, pe care le-au transportat, împotriva voinţei lor, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice.

De asemenea, inculpaţii i-ar fi obligat pe cei trei să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni.

"S-a mai reţinut, totodată, faptul că inculpatul Romulus Dumitrescu a acordat sprijin celorlalţi inculpaţi în acţiunea acestora de sechestrare a părţilor vătămate, neluând măsurile legale impuse de calitatea sa de poliţist", susţin anchetatorii.

×