x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Giurgiu: A început construcția celei mai mari nave de cercetare de pe apele interioare ale UE

Giurgiu: A început construcția celei mai mari nave de cercetare de pe apele interioare ale UE

08 Oct 2021   •   11:30
Giurgiu: A început construcția celei mai mari nave de cercetare de pe apele interioare ale UE

Cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale Uniunii Europene se construiește la Șantierul Naval Giurgiu. Nava a fost comandată de Universitatea Dunărea de Jos Galați în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

Festivitatea de punere a chilei navei REXDAN a avut loc joi la Giurgiu. Cu această ocazie, Universitatea Dunărea de Jos din Galați a primit „certificatul de naștere” al navei.

Aceasta va fi cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale Uniunii Europene. Nava va dispune de nouă laboratoare moderne în care își vor desfășura activitatea cadre didactice și cercetători din universitatea gălățeană, precum și cercetători internaționali.

Ambarcațiunea, care va acoperi 2.000 de kilometri pe partea navigabilă a Dunării, va fi finalizată în luna ianuarie 2023.

Finanțarea construcției navei și dotarea acesteia cu echipamente de cercetare de ultimă generație se realizează printr-un proiect cu finanțare europeană. Valoarea totală a proiectului este de aproape 92 de milioane de lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: navă cercetare