x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Doi morţi în explozie la Schela de Petrol

Gorj: Doi morţi în explozie la Schela de Petrol

de Gabriela Mladin    |    25 Mar 2010   •   00:00

Doi angajaţi ai Schelei de Petrol au murit într-o explozie petrecută în localitatea Bâlteni. O altă persoană a fost rănită în aceeaşi explozie, prezentând arsuri pe întregul corp. Deflagraţia s-a produs de la aparatele de sudură ale angajaţilor care încercau să repare o conductă.

Explozia s-a petrecut astăzi în jurul orei 15:00 în Parcul II al sondelor de la Peşteana. Cei doi sudori încercau să repare o conductă care se fisurase. Chiar în acel moment pe ţeavă a ajuns un dop de petrol, productând explozia. Sudorii, Alexandru Tunaru, de 46 de ani, şi Grigore Sterian, de 51 de ani, au decedat pe loc, iar şeful de parc petrolier care supravechea lucrarea, Cristian Calotă, de 40 de ani, a fost rănit în urma deflagraţiei. El a fost aruncat la câţiva metri distanţă de locul exploziei şi prezintă arsuri grave pe întregul corp.
Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate trei autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

La faţa locului s-au deplasat şi inspectorii de muncă, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, care au început o anchetă şi vor stabilii cauzele producerii accidentului de muncă.

×
Subiecte în articol: observator