x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Dosare penale în urma votului

Gorj: Dosare penale în urma votului

de Gabriela Mladin    |    09 Dec 2012   •   20:04

Inspectoratul de Poliţie din Gorj şi Biroul Electoral Judeţean Gorj au  înregistrat patru dosare ca urmare a alegerilor exprimate pentru Parlamentul României. Un târgujian, în vârstă de 64 de ani, a fost dus la o secţie de poliţie din Târgu-Jiu, după ce a fost depistat că şi-a fotografiat votul la secţia 27 din Târgu-Jiu, din colegiul 6 de deputaţi, colegiul în care candidează premierul Victor Ponta şi Dan Diaconescu. Bărbatul a fost depistat chiar de către preşedintele secţiei de votare, care a auzit un sunet ciudat în cabina de vot. A intrat şi l-a găsit pe bătrân cu telefonul în mână care tocmai îşi imortalizase votul. Pe numele lui s-a întocmit dosar penal.
Altui târgujian I s-a întocmit dosar penal pentru că a votat deşi avea interdicţie la vot în urma unei sentinţe penale definitive.

Campanie cu ajutorul OTV!

De asemenea, unui director de televiziune, candidat la Parlamentare în judeţul Gorj I s-a deschis dosar penal pentru că pe postul de televiziune naţional a anunţat faptul că înainte de închiderea secţiilor de votare le va împărţi alegătorilor mâncare şi băutură în parcarea unui supermarket din Târgu-Jiu.

Tot Biroul Electoral Judeţean a transmis spre cercetare Parchetului de pe lângă Judecătoria târgu-Jiu o sesizare prin care patru persoane au primit apeluri telefonice de la Romtelecom şi I se punea o bandă în care era înregistrat un mesaj cu îndemnul la vot în favoarea candidatului Dan Diaconescu.

Incidente!

Un alt incident, înregistrat la Poliţie este legat de faptul că o femeie a anunţat la 112 că pe uşa unei secţii de votare se află două buletine de vot, care nu sunt anulate şi care ar conţine menţiunea votat în dreptul unor candidaţi. După ce poliţiştii au efectuat cercetări, au constatat că faptele nu se confirmă, femeia fiind amendată cu 500 de lei.

De asemenea, un observator de la secţia de votare nr. 40 din Târgu-Jiu a fost evacuate din secţia de votare de către preşedinte, după ce acesta a început să jignească alegătorii, având un comportament recalcitrant. Observatorul din partea PP-DD a fost amendat cu suma de 200 de lei.

În Târgu-Jiu, a mai fost înregistrat un scandal, atunci când Dan Diaconescu, candidat pe colegiul 6 la Camera Deputaţilor, şi-a exercitat dreptul de vot. O femeie l-a apostorfat la ieşirea din secţie, întrebându-l ce caută în Târgu-Jiu. Oamenii lui Dan Diaconescu au încercuit-o şi au început s-o ameninţe şi s-o jignească. Spiritele s-au calmat după ce jandarmii care asigurau paza în secţie au intervenit.

În Gorj, conform datelor raportate la ora 14 de către Biroul Elecetoral Judeţean Gorj, se înregistrase o prezenţă la vot de 27,78%, ocupând locul 2 pe ţară.

×
Subiecte în articol: alegeri 2012