x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Încă 4 elevi îmbolnăviţi de TBC de profesor

Gorj: Încă 4 elevi îmbolnăviţi de TBC de profesor

de Gabriela Mladin    |    03 Feb 2014   •   17:49

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a comunicat alte 4 cazuri de îmbolnăvire cu TBC. În total, 6 elevi din Bumbeşti-Jiu au fost depistaţi cu această boală, din 200 de copiii care erau suspecţi. Copiii s-au îmbolnăvit de la un profesor de muzică, despre care caderele didactice susţin că nu ar fi ştiut că suferă de o astfel de boală.

De aproape 2 săptămâni, peste 200 de elevi de la 3 şcoli din Bumbeşti-Jiu au fost aduşi la cabinetul TBC din Târgu-Jiu pentru a fi investigaţi medical. Primele analize au arătat că toţi sunt suspecţi de tuberculoză. După analize medicale amănunţite, medicii au descoperit 6 elevi, cu vârste între 12 şi 16 ani, bolnavi de TBC.

Copiii au fost internaţi
Pentru a fi siguri pe diagnostic, cadrele medicale din Târgu-Jiu au trimis analizele la Craiova pentru confirmarea bolii. În paralel, au dispus internarea şi izolarea copiiilor într-un spital din Craiova. “În urma analizelor efectuate au mai fost depistaţi încă 4 elevi, în afara celor 2 depistate săptămâna trecută. Toţi urmează un tratament medicamentos. Am comunicat această situaţie şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Profesorul a răspândit boala
Boala a fost răspândită în şcoli de un profesor de muzică. El preda la două şcoli gimnaziale şi liceul din Bumbeşti-Jiu. Despre el s-a aflat că suferă de TBC abia în luna decembrie când a fost internat de urgenţă într-un sanatoriu. Profesorul a prezentat la începutul anului şcolar o fişă medicală în care apărea că nu suferă de nicio boală.


×