x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Instalaţiile electrice din spitale, adevărate pericole

Gorj: Instalaţiile electrice din spitale, adevărate pericole

de Gabriela Mladin    |    01 Sep 2010   •   00:00

Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Gorj au efectuat mai multe controale în spitale pentru a verifica siguranţa instalaţiilor electrice a clădirilor. Rezultatul controlului este îngrijorător, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă aplicând deja amenzi în valoare totală de 9.000 de lei.

Toate cele şapte unităţi sanitare din judeţul Gorj şi central de dializă din judeţ au fost verificate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică şi angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Concluziile raportului în urma verificărilor efectuate, arată situaţia jalnică în care se află spitalele. Au fost constatate astfel 75 de nereguli şi deficienţe de natură organizatorică şi tehnică. Printre acestea au fost enumerate deficienţe care vizează deschiderea uşilor de acces la Spitalele din Turceni şi Rovinari.

La Spitalul din Motru instalaţia electrică pentru iluminatul de siguranţă în caz de evacuare nu funcţionează. La unităţile sanitare din Dobriţa, Turceni şi Rovinari, reţeaua de hidranţi exteriori nu este în stare de funcţionare.


Prize defecte, pericol de incediu!
Instalaţiile electrice pentru iluminat şi prize sunt defecte sau improvizate: conductori electrici improvizaţi la Spitalul Orăşenesc din Rovinari, siguranţe fuzibile necalibrate în tabloul electric general de la Spitalul din Novaci. Punctul de desfacere cu butelii GPL nu este amplasat la distanţa de siguranţă faţă de clădirea Spitalului Orăşenesc din Bumbeşti Jiu.

Având în vedere cele constatate, Spitalele din Gorj au fost sancţionate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, fie cu diverse sume, fie cu avertisment. Astfel, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, din care opt amenzi în valoare de 9.000 lei şi opt avertismente.

×
Subiecte în articol: observator