x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Medic pedepsit pentru malpraxis, dar cu drept de practică

Gorj: Medic pedepsit pentru malpraxis, dar cu drept de practică

de Gabriela Mladin    |    05 Iun 2014   •   18:30
Gorj: Medic pedepsit pentru malpraxis, dar cu drept de practică

Medicul de urgenţă de la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu, Liliana Crăciun, a fost condamnată definitive de Curtea de Apel din Craiova pentru ucidere din culpă. Judecătorii i-au aplicat acesteia o pedeapsă de doi ani cu închisoarea, dar i-au suspendat executarea.  Judecătorii nu i-au interzis acesteia să mai profeseze, iar Colegiul Medicilor din Gorj susţine că doar dacă medicul era condamnat cu executare ar fi putut să-I retragă acest drept.

După 6 ani de procese, judecătorii Curţii de Apel din Craiova au pronunţat joi sentinţa definitivă în cazul medicului Liliana Crăciun.
Tânăra Lorena Ionela Buicu ar fi împlinit anul acesta 30 de ani. Din nefericire, fata nu a mai apucat să se bucure de viaţă. Mama tinerei spune că liniştea i-a fost răpită de când fiica ei s-a prezentat la cabinetul particular al medicului Liliana Puiu Crăciun, acuzând dureri la spate în anul 2008. Aceasta i-a aplicat un tratament injectabil, constând în infiltraţii, însă în loc să se vindece,  starea de sănătatea a fetei s-a agravat.  Atunci când tânăra ajunsese într-o stare extrem de  gravă, familia i-a cerut medicului să fie mutată la Spitalul din Târgu-Mureş. Liliana Crăciun, medicul curant al fetei,  i-a dat bilet de trimitere, însă pacientei nici măcar nu i-a fost acordată o ambulanţă care să o transporte la Târgu Mureş, părinţii fiind nevoiţi să o transporte, în starea delicată în care se afla, cu autoturismul personal al familiei.

Injecţia i-a fost fatală
Internată la Târgu Mureş, fata a intrat în comă ,iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. Expertiza medico-legală, realizată la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, a demonstrat că decesul tinerei a survenit în urma infestării cu un streptococ care a  ajuns în organism, în urma unei injecţii efectuate în condiţii de igienă necorespunzătoare.
Mai mult, Liliana Crăciun era şi medic la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu şi ar fi avut posibilitatea s-o trateze pe tânără într-o unitate autorizată, însă a refuzat să facă acest lucru.

Colegiul Medicilor: Poate profesa!
Deşi condamnată pentru malpraxis, Liliana Crăciun poate profesa în continuare. Dacă medicul era condamnat la închisoare cu executare i s-ar fi ridicat dreptul de a profesa meseria. Asta susţin cei de la Colegiul Medicilor din Gorj care nu au de gând să-i aplice vreo sancţiune acesteia. Ea este angajată în continuare la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu la unitatea de primiri urgenţe. În aceste condiţii, medicul condamnat pentru moartea tinere de 24 de ani rămâne doar cu pedeapsa de 2 ani cu suspendare.


×