x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: O profesoară şi-a omorât copilul

Gorj: O profesoară şi-a omorât copilul

de Gabriela Mladin    |    30 Sep 2014   •   13:30
Gorj: O profesoară şi-a omorât copilul

Un caz cutremurător a fost descoperit în Gorj, la câteva ore după ce anchetatorii aflaseră că, în acelaşi judeţ, o minoră şi-a incendiat copilul. De această dată, o profesoară, care lucra ca referent la Primăria Cătunele a fost pusă sub acuzaţia de omor. Femeia, în vârstă de 42 de ani, mamă a unui copil de 10 ani, şi-ar fi omorât bebeluşul pe care abia îl născuse. Ca să-I piardă urma, aceasta l-a aruncat în toaleta din curtea propriei case.

Gabriela Vintilescu îi învaţa pe copii să danseze, să se bucure de viaţă, însă ea, plănuia în secret să-şi ucidă pruncul pe care-l purta în pântece. Şi-a ascuns sarcina de colegii de la primărie, iar când i-a venit sorocul şi-a aruncat bebeluşul în toaleta din curtea casei. Femeia lucrează la Primăria din Cătunele ca referent, dar se ocupa de Căminul Cultural din localitate. A făcut tot posibilul ca nimeni să nu afle că poartă în pântece un copil, deşi sentimental de mamă îl mai trăise în urmă cu 10 ani. Colegii au bănuit însă că ascunde ceva şi au încercat să stea de vorbă cu ea.”Am făcut chiar glume cu ea, i-am spus că mă pun moş la copil. Reacţia ei a fost ciudată, mi-a reproşat că mă dă în judecată. Ne-am dat seama că ceva nu este în regulă şi atunci am rugat femeile din primărie să vorbească cu ea. Secretara instituţiei a abordat-o direct şi i-a citit chiar din Codul Penal”, a povestit Florinel Ţuilă, primarul din Cătunele.

Aruncat în toaletă!

Bănuielile cele mai sumbre ale colegeilor s-au adeverit. Când i-a venit sorocul, femeia s-a dus în toaleta din curte, în loc să ceară ajutor. Acolo a adus pe lume un copil, care după măsurătorile legiştilor, ar fi fost născut la termen. Tot acolo l-au găsit poliţiştii după aproape două săptămâni.

Iniţial, femeia nu şi-a recunoscut fapta, ulterior, le-a mărturisit anchetatorilor întreaga faptă. Susţine că l-ar fi născut mort şi, de ruşinea satului, a decis să-l arunce în toaletă. Legiştii au luat probe din trupul micuţului pentru a se vedea dacă acesta s-a născut viu. Dacă se dovedeşte că femeia şi-a ucis pruncul, îşi va pierde locul de muncă, dar şi libertatea. Ea este cercetată sub acuzaţia de omor pentru care riscă 20 de ani de închisoare.

×