x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Profesori, reţinuţi pentru fraude la BAC

Gorj: Profesori, reţinuţi pentru fraude la BAC

de Gabriela Mladin    |    12 Iul 2014   •   10:19
Gorj: Profesori, reţinuţi pentru fraude la BAC

Doi profesori şi un om de afaceri din Gorj au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru fraude la examenul de bacalaureat din acest an. Cadrele didactice sunt acuzate că ar fi luat mită de la mai mulţi părinţi ai căror copii au susţinut examenele. În urma percheziţiilor, acasă la profesori s-au găsit sume importante de bani şi diverse alte bunuri care proveneau din şpagă. Sâmbătă la audieri urmează să fie aduş şi alţi profesori acuzaţi de luare de mită şi părinţii care au cumpărat notele pentru elevi.

Cei doi profesori au făcut parte din aceeaşi comisie de examen de la bacalaureat şi se bănuieşte că au luat mii de euro pentru promovarea elevilor la acest examen sau pentru obţinerea unei note mai mari, în urma contestaţiilor de la bac.

Omul de afaceri, Nicu Creţu, deţinător al mai multor restaurante în Gorj a fost acuzat de dare de mită. El ar fi dat sume mari de bani pentru ca cei doi copii ai săi, gemeni, să obţină rezultate bune la bac. Afaceristul chiar s-a lăudat cu notele acestora pe o reţea de socializare.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Grj au mai fost ause şi ale două prfesoare. După audieri, însă, procurorii au decis cercetarea lor în libertate.

Ancheta procurorilor, efectuată cu sprijinul celor de la Direcţia Generală Anticorupţie, vizează fraudarea examenului de maturitate din mai multe licee din Gorj. Sâmbătă, procurorii au citat la audieri şi alţi profesori şi părinţi.

 

×