x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Proteste la casele parlamentarilor

Gorj: Proteste la casele parlamentarilor

de Gabriela Mladin    |    15 Oct 2010   •   00:00

Peste 100 de sindicalişti au pichetat locuinţele parlamentarilor PDL Gorj şi sediul organizaţiei din Târgu-Jiu. Dacă doi dintre parlamentari au fost vizitaţi acasă de sindicalişti, deputatul Cosmin Popescu, preşedinte interimar al PDL Gorj, deţinător doar a două autoturisme, a fost pichetat la sediul partidului. Senatorul Ion  Ruşeţ şi deputatul Severus Militaru, sindicalişti de meserie ajunşi în Parlament, au ieşit în faţa protestatarilor, în timp ce Cosmin Popescu a refuzat dialogul afară, pe motiv că este prea frig.


Protestatarii s-au împărţit în două tabere, jumătate dintre ei s-au adunat la Târgu-Jiu, în faţa sediului Partidului Democrat Liberal. Înăuntru se afla liderul interimar al organizaţiei, deputatul Cosmin Popescu. Profesori, angajaţi ai penitenciarului, funcţionari din administraţia locală şi mineri i-au cerut deputatului să iasă afară pentru discuţii. Parlamentarul a refuzat propunerea sindicaliştilor, pe motiv că este prea frig, decizie comunicată presei de secretara organizaţiei. Nici strigătele sindicaliştilor nu l-au determinat pe deputat să iasă la discuţii. Jos Guvernul! Hoţii! Jos manţogii!, Băsescu la anul nou o să zacă în cavou" şi "Cinste lor, cinste lor, cinste poliţiştilor!", au fost câteva dintre scandările acestora.

După două ore de proteste, sindicaliştii au intrat în sediul partidului pentru discuţii. Au ieşit după nici 15 minute, comunicând mulţimii că lucrurile rămân ca şi până acum. Ei doreau să obţină din partea parlamentarilor promisiunea că Guvernul din care fac parte va reveni la măsurile luate în privinţa drepturilor salariale. Constantin Creţan, liderul Federaţiei Naţionale a Muncii, a declarat că vinerea viitoare vor picheta din nou sediile parlamentarilor PDL.

SENATORUL PLEACĂ DIN PDL

La Motru, acolo unde alţi 50 de protestatari au pichetat sediile deputatului Severus Militaru şi senatorului Ion Ruşeţ, lucrurile au fost mult mai calme. Doar acasă la deputatul Militaru, vecinii acestuia l-au luat la întrebări. "Nu mai minţiţi poporul. Aţi făcut-o o dată cu cizmele şi pufoaicele portocalii, acum plecaţi şi lăsaţi locul altora", i-au strigat vecinii  parlamentarului.

La casa senatorului Ion Ruşeţ, atmosfera a fost una aproape prietenească. Senatorul le-a comunicat că dacă ar avea loc i-ar invita pe toţi la o cafea, în casă la căldură. După ce i-a ascultat, senatorul PDL le-a dat dreptate sindicaliştilor şi le-a explicat că nici în Senat nu a votat cu Guvernul în privinţa legii pensiilor. Senatorul Ion Ruşeţ urmează ca săptămâna viitoare să plece din PDL: "Sunt decis 99,9% să plec din PDL. O voi face săptămâna viitoare", a declarat acesta.

×
Subiecte în articol: observator