x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Sistem deschis pentru deţinutul Manţog

Gorj: Sistem deschis pentru deţinutul Manţog

de Gabriela Mladin    |    30 Apr 2014   •   13:37
Gorj: Sistem deschis pentru deţinutul Manţog

Fostul lider al PDL Gorj, Ionel Manțog, va executa restul pedepsei în regim deschis. Asta au decis marţi magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu care i-au admis contestaţia împotriva deciziei judecătorului de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu. Acesta nu a fost de acord cu cererea lui Manţog de schimbare a regimului din închisoare. Până acum, fostul politician se afla în sistem semideschis.

Judecătorii din Târgu-Jiu au hotărât ca începând de miercuri, Ionel Manţog să se bucure de schimbarea regimului de executare a pedepsei din “semideschis” în “deschis”. Decizia este definitivă. Acest regim de detenţie îi permite lui Manțog să desfăşoare activităţi în interesul penitenciarului, în afara unităţii, să primească mai des vizite ale membrilor familiei, dar şi pachete. Potrivit legii, persoanele condamnate care execută pedeapsa în acest regim sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoţite în interiorul penitenciarului, pot presta muncă şi pot desfăşura activităţile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială în afara unităţii de detenţie, fără supraveghere.

După gratii din 2012

Ionel Manţog a fost condamnat la 5 ani de închisoare şi a ajuns în Penitenciarul din Târgu-Jiu în iulie 2012. El a primit pedeapsa din partea judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru fapte de corupţie. Judecătorii au stabilit că Manţog, care a fost şi secretar de stat în Ministerul Economiei, s-a folosit de informaţii din interiorul companiei de cărbune din Oltenia pentru a beneficia, pe nedrept, de banii statului. Mai exact, a cumpărat anexe gospodăreşti într-o zonă în care se ştia că va fi exploatată de CNLO pentru a putea negocia apoi strămutarea sa. A încasat illegal peste 600.000 de lei.


×