x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Un primar, arestat la domiciliu, a devenit văcar

Gorj: Un primar, arestat la domiciliu, a devenit văcar

de Gabriela Mladin    |    17 Mar 2014   •   16:53
Gorj: Un primar, arestat la domiciliu, a devenit văcar

Un primar din Gorj, arestat la domiciliu, s-a apucat de crescut vaci. Sorin Bucurescu, edil al comunei Slivileşti, recunoaşte că munca de văcar e mai solicitantă decât cea de primar, dar ca să nu se plictisească îşi ocupă timpul într-un asemenea mod. Bucurescu a fost arestat la domiciliu, vineri, într-un dosar în care este acuzat că ar fi ajutat un afacerist să ia despăgubiri de la compania minieră pentru o casă inexistentă în comuna Slivileşti.

Primarul a fost arestat la domiciliu, începând de vineri, săptămâna trecută. Imediat după ce a aflat sentinţa, edilul a declarat că a luat în calcul şi această măsură, drept pentru care ştie cum îşi va “omorî” timpul. “Mă apuc de îngrijit vacile. De mic copil am fost fascinat de aceste animale şi îmi place să am grijă de ele. Până acum, aveam un om care le îngrijea. Îl dau afară că, oricum, nu am ce face 30 de zile”, a anunţat Sorin Bucurecu.

Mai bine la coada vacii, decât în puşcărie
Şi, edilul s-a ţinut de cuvânt. “Îmi place să le ţesăl, să fie curate. Le dau de mâncare, ştiu să le mulg, dimineaţa le fac curat în grajd. Nu e de joacă. Trece timpul mai uşor în cele 30 de zile şi chiar îmi place ce fac. Este adevărat că munca de primar e mult mai frumoasă. În costum, cravată, cafeluţa-cafeluţă, şi-o aduce secretara. Timpul trece mult mai frumos la primărie. Aici la vaci e mai greu, muncă fizică, când intri în casă trebuie să-ţi iei alte haine, intri direct sub duş că altfel miroşi la fel ca vacile. Uite, Frumuşica, aşa o cheamă pe vaca asta, trebuie dusă la bou. Nu ştiţi voi orăşenii chestii de astea”, spune primarul.

Viaţa la ţară!
Sorin Bucurescu are mai multe proprietăţi în Timişoara, însă spune că viaţa la ţară e foarte frumoasă. El e mândru de cele 5 vaci ale sale de rasă, bălţată românească. În afara lor, primarul mai are 3 porci şi creşte şi curcani. “E frumos aici şi, oricum, e mai bine ca la puşcărie, chiar dacă, pe nepusă masa, mă mai trezesc cu poliţiştii la domiciliul meu. E rău că nu pot să ies din curte. Ieri mi-a sărit un cocoş gardul şi n-am putut să mă duc după el, că dacă ieşeam să-l prin mă duceam la puşcărie. Aşa că dus a fost!”, a mai declarat Bucurescu.

Arestat pentru abuz
Sorin Bucurescu este primar la al treilea mandat în comuna Slivileşti. El este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelesctual. Mai exact, ar fi eliberat documentele de demolare a unei construcţii, despre care procurorii susţin că, în realitate, n-ar fi existat. În acest fel, edilul l-ar fi ajuta pe un afaceristul din Motru, Mihai Râmescu, să obţină despăgubiri de la compania minieră de aproape 700.000 de lei.

×