x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorj: Vânzări record la produse împotriva ţânţarilor

Gorj: Vânzări record la produse împotriva ţânţarilor

de Gabriela Mladin    |    31 Aug 2010   •   00:00
Gorj: Vânzări record la produse împotriva ţânţarilor

Apariţia virusului West Nile a făcut ca vânzările de soluţii împotriva ţânţarilor să crească. În farmaciile din judeţul Gorj nu mai există nimic împotriva înţepăturilor de ţânţări, iar farmaciştii susţin că au foarte multe comenzi pe care nu le pot onora. Vânzările au crescut şi la magazinele unde se vând aceste produse.



În România două persoane au murit în urma înţepăturilor de ţânţari infestaţi cu virusul West Nile. Judeţul Gorj se află la graniţa Doljului, unde recent au fost confirmate două cazurile de infestare cu virusul West Nile, transmis prin înţepătura ţânţarului. Speriaţi că pot contacta un astfel de virus, oamenii au venit la farmacii pentru a-şi cumpăra soluţii împotriva ţânţarilor. Farmaciştii spun că de ieri, de când ministrul Sănătatţii a anunţat existenţa în România a şapte cazuri de infectare cu virusul West Nile, s-au vândut toate produsele împotriva înţepăturilor de ţânţari. Cei mai speriaţi de contactarea virusului sunt pescarii care au cumpărat în cantităţi mari soluţii de protecţie.

Farmaciştii au cerut furnizorilor o suplimentare de astfel de produse, în special cele de prevenţie.  Şi vânzătorii de la diverse magazine unde se compercializează produse împotriva ţânţarilor spun că au având vânzări record.

Speriati de virus, oamenii cred că o dezinsecţie ar fi cea mai potrivită în această situaţie.

La Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu, în secţia de boli infecţioase a fost deja amenjat un salon pentru cei suspecţi de infestare cu virusul West Nile.

×
Subiecte în articol: observator