x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorjul, judeţul cu doi prefecţi

Gorjul, judeţul cu doi prefecţi

de Gabriela Mladin    |    15 Oct 2009   •   00:00

Schimbările de peste noapte făcute de democrat-liberali în instituţiile publice se întorc acum împotriva acestora. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a comunicat faptul că prefect de Gorj este altul decât cel pe care democrat-liberalii l-au "cocoţat" în funcţie în urmă cu câteva zile de Guvernul Boc II.

Agenţia comunică astfel faptul că social-democratul Ion Florescu a promovat concursul de atestare pe postul de prefect şi, ca atare, este şi prefect al judeţului Gorj. Numai că, locul din Prefectură a fost luat de subprefectul Liviu Andrei care, în momentul de faţă deţine, ca interimar, o numire din partea Guvernului. Una peste alta, Gorjul are în momentul de faţă doi prefecţi, unul care a promovat concursul, respectiv Ion Florescu şi altul care a fost "înscăunat", fără concurs, de un guvern care nu mai este.

Începând de ieri, Gorjul are doi prefecţi. Social-democratul Ion Florescu a promovat examenul pentru funcţia de prefect, desfăşurat în urmă cu mai bine de două săptămâni. Ieri, pe adresa Prefecturii Gorj a venit şi înştiinţarea oficială din partea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici că Ion Florescu a promovat concursul. Astfel, comisia de examinare anunţă oficial că examenul de atestarea pe postul de prefect al judeţului Gorj şi de intrare în Corpul Înalţilor Funcţionari Publici a fost câştigat de Ion Florescu, cel care a fost punctat cu 8,80.


PREFECTUL PSD
Ion Florescu, cel înştiinţat oficial că este prefectul judeţului Gorj, a declarat că nu mai ştie cum să interpreteze ce se întâmplă: "Este un fel de struţo-cămilă. Eu am primit adresa că am promovat examenul pe post. O pot interpreta că este o promovare în Corpul Înalţilor Funcţionari Publici. În acelaşi timp, la examenul pentru postul de prefect a venit şi Victor Banţa care era înalt funcţionar public şi, deci, ce examen a mai dat? Este clar că e vorba despre atestarea pe postul de prefect, iar în baza adresei am promovat examenul. Ceea ce îmi este mie clar e că sunt înalt funcţionar şi aştept să primesc ofertele", a declarat Ion Florescu, fost şi, conform documentelor, proaspătul prefect de Gorj.


PREFECTUL PD-L
De cealaltă parte, "înscăunatul" peste noapte prefect, Liviu Andrei, susţine că nu are cum să părăsească postul respectiv pentru că numirea lui s-a făcut prin Hotărâre de Guvern. Acesta susţine în continuare că examenul promovat de Florescu nu are nicio legătură cu postul de prefect, ci doar atestă intrarea lui în rândul înalt funcţionarilor publici. "Domnul Florescu a intrat în rândul înalt funcţionarilor publici prin promovarea acestui concurs. Nu are nicio legătură una cu cealaltă. Nu împart biroul cu nimeni pentru că domnul Florescu nu vine pe acest post de prefect. Eu sunt numit prin Hotărâre de Guvern şi aceasta trebuie respectată. Poate va fi mobilizat sau poate că voi fi eu mobilizat. Până atunci sau până la schimbarea Guvernului, care să emită o altă hotărâre pentru numirea lui ca prefect, lucrurile rămân neschimbate" a afirmat Andrei.
Până una alta, pe hârtie, Gorjul are doi prefecţi.

×
Subiecte în articol: observator