x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu: Pasajul de la Drajna va fi dat în circulație în cursul acestei luni

Grindeanu: Pasajul de la Drajna va fi dat în circulație în cursul acestei luni

de Redacția Jurnalul    |    04 Mai 2023   •   18:15
Grindeanu: Pasajul de la Drajna va fi dat în circulație în cursul acestei luni

Pe parcursul acestei luni va fi dat în circulație pasajul de la Drajna, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. El afirmă că primarul municipiului Slobozia trebuie să găsească o soluție ca blocajele să nu fie mutate la sensurile giratorii de la intrarea în Slobozia.

„Pe parcursul acestei luni va fi dat în circulație acest pasaj extrem de necesar, nu de acum, ci de mulți ani. (...) Nu am să fac reproșuri constructorului. E în termen. Termenul era în iunie-iulie. (...) La Slobozia, în muncipiu, va fi nevoie de o implicare mai mare, pentru că altfel tot ce înseamnă sensurile giratorii din Slobozia se vor bloca și acolo se va muta tot blocajul de aici. Acolo va trebui găsită o soluție și impulsionate niște proiecte care parcă zac”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN 21, cu o lungime de 2,7 kilometri, iar pasajul propriu-zis se întinde pe 305 metri. Pasajul traversează DN 3A Lehliu – Fetești, șoseaua paralelă cu calea ferată.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio Galați-Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu. Acesta va avea aproximativ 150 de kilometri și va fi realizat de asociația consiliilor județene din Galați, Brăila, Ialomița și Călărași.

Drumul de mare viteză va conecta județele din regiunea Sud-Est cu Autostrada Soarelui, pe ruta Galați - Slobozia (Ialomița) – Drajna. Drumul va merge până la Chiciu (Călărași) în locul unde se face trecerea Dunării cu feribotul către Bulgaria. Prin intermediul viitorului drum de centură al orașului Galați, se va realiza și legătura cu Galați Rutier, punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu pasaj drajna