x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc şi “jaful pe bani publici", de la mediu

Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc şi “jaful pe bani publici", de la mediu

04 Mai 2014   •   14:54
 Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc şi “jaful pe bani publici", de la mediu

Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, atrage atenţia asupra prejudiciului de aproximativ 4 milioane lei, rezultat în urma 'jafurilor din bani publici comise de Guvernarea Basescu-Udrea-Boc', scoase la iveală de Raportul Corpului de control al prim-ministrului cu privire la implementarea proiectelor finanţate din bugetul Fondului pentru mediu, în perioada 2009-2012.

'Încă de când eram în opoziţie, atrăgeam atenţia asupra jafului grosolan, pus în practică de Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc în ceea ce priveşte cheltuirea banului public. Ani la rând am arătat cum oamenii lui Băsescu arunca bani în proiecte inutile, precum piscine la sate, terenuri de fotbal în pantă sau patinoare la sume exorbitante. Toate aceste proiecte nu erau altceva decât bani sifonaţi pentru clientela politic! Acum avem dovadă incontestabilă a jafului făcut de oamenii lui Băsescu. Raportul Corpului de control este foarte clar în acest sens, evidenţiind un prejudiciu total de aproximativ 4 milioane lei, doar pe acest program', declară Cătălin Ivan, într-un comunicat de presă.

Nereguli la proiecte de mediu derulate în perioada 2009-2012

Cătălin Ivan susţine că nu mai surprinde pe nimeni faptul că una dintre primăriile în care s-au descoperit nereguli majore este cea din Piatra-Neamţ, unde primar este Gheorghe Ştefan, 'omul lui Băsescu şi al Elenei Udrea'.

'Dacă oamenii lui Băsescu se întorc la guvernare, toate aceste jafuri vor fi reluate şi toţi hoţii vor fi repuşi în funcţii de conducere. Guvernul Ponta nu va renunţa sub nicio formă la cercetarea gestionarii banului public şi la demascarea celor care se fac vinovaţi de deturnări şi devalizări de fonduri publice. Sperăm ca şi Justiţia să-şi spună cuvântul în acest sens şi să pedepsească vinovaţii', subliniază Cătălin Ivan.

Şi preşedintele TSD, deputatul Mihai Sturzu, se declară 'scandalizat' de faptul că administraţii locale conduse de PDL 'au furat milioane de lei din bani publici pentru realizarea unor parcuri inutile', în timp ce salariile şi pensiile românilor erau tăiate, şi speră că vinovaţii vor fi traşi la răspundere. (Agerpres)

×