x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul muşcă şi din morţii din mormânt!

Guvernul muşcă şi din morţii din mormânt!

de Gabriela Mladin    |    27 Sep 2011   •   10:29

"Sunt diperat! Nu stiu unde sa mai umblu, am doi copiii acasa care isi cer rechizite, mancare si tot ce trebuie pentru cresterea lor. Am sperat in acesti bani promisi de Guvern si m-ar fi ajutat foarte mult. Nimeni si nimic n-o mai poate invia pe sotia mea, dar cu banii promisi de ministrul Ariton as fi rezolvat multe', este disperarea lui Marius Andritoiu, sotul uneia dintre angajatele moarte in explozia din februarie de la Uzina Mecanica Sadu. Dupa lungi amanari si amagiri, Guvernul intoarce spatele rudelor victimelor exploziei de la Uzina Mecanica Sadu. Celor doi barbati, ramasi sa creasca copii, dupa ce sotiile si mamele s-au facut scrum din vina conducerii Uzinei Mecanice Sadu, Guvernul Boc le-a promis ajutor financiar. Niciun ban n-a ajuns in conturile acestora si, mai mult, la memoriile si apelurile telefonice, nu exista vreun raspuns.

Sunt trei copii si doi barbati care asteapta inca din luna februarie a acestui an ajutor promis de guvernanti. Un ajutor, care nu a fost clar ca valoare, dar promis solemn de catre ministrul Economiei, Ion Ariton, la poarta Uzinei Mecanice Sadu, imediat ce trupurile celor doua angajate erau scoase carbonizate pe poarta Uzinei. "In prima sedinta de Guvern, rudele victimelor vor primi compensatii materiale de ordinul celor acordate rudelor victimelor de la explozia din Uricani', anunta Ariton. De atunci au trecut numeroase sedinte de Guvern in care nu s-a dezbatut acordarea acestor despagubiri.

Niciun raspuns!

Au existat si la fel de numeroase memorii catre Guvern, menite sa le improspateze memoria guvernantilor. De la Prefectura pana la Guvern, cei doi soti au scris de s-au saturat: "De la Prefectura ni s-a spus ca au luat legatura cu cei de la Ministerul Economiei. Ni s-a dat si un numar de telefon al unui secretar de stat. Nu raspunde niciodata la telefon acel domn si nici raspuns la vreun memoriu nu am primit. Nu stim cui sa ne mai adresam. Nu noi am cerut acest ajutor, ci ministrul Ion Ariton s-a oferit sa ni-l acorde. Ar fi logic sa ne anunte ca nu-l mai acorda, dar sa ne spuna ceva', a declarat Marius Andritoiu.

Si Prefectura Gorj a confirmat ca de nenumarate ori, sotii celor doua victime de la Sadu au venit in audienta. Subprefectul marcel Romanescu a fost cel care s-a ocupat de ei. Ministerul Economiei nici Prefecturii Gorj nu a catadicsit sa raspunda.

Se vede de la posta ca promisiunile au fost desarte si menite de a arata grija Ministerulsui in subordinea caruia de afla Uzina Mecanica Sadu pentru apartinatorii victimelor.

Nu voi putea uita acea zi

La inceputul lunii februarie a acestui an, o explozie a pus la pamant un intreg depozit de munitie. Explozia a izbucnit intr-o magazie unde se descarca pulberea si s-a extins la toate cele sase magazii. Aici se afla depozitata o cantitate de aproape 2 tone de pulbere. Toata a explodat. Doua salariate, Diana Andritoiu de 42 de ani si Mariana Pigui Mirulescu de 40 de ani au murit carbonizate. In deposit se mai aflau alte 6 persoane care au reusit sa se salveze Un alt barbat care a vrut sa fuga, incercand sa sara in bazinele cu apa, a fost prins de deflagratie si ars pe spate. "Nu voi uita niciodata acea zi. Pentru mine nu este o problema, am puterea sa trec peste, dar mi-e teama ca nu vor uita acel moment nici copiii', spune Marius Andritoiu.

Procurorii au deschis imediat o ancheta, care insa nici pana in ziua de astazi nu a fost finalizata.

×