x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hoţi cu tupeu! Au lăsat mesaj proprietarului

Hoţi cu tupeu! Au lăsat mesaj proprietarului

de Gabriela Mladin    |    12 Mai 2014   •   14:59
Hoţi cu tupeu! Au lăsat mesaj proprietarului

Până unde poate ajunge tupeul unui hoţ? Să fure şi să-i lase apoi mesaj proprietarului.... Un bărbat din Mehedinţi şi-a dorit cu disperare să prindă hoţii care i-au spart casa de 7 ori până acum. Şi-a pus camere de luat vederi ca să-i dea pe “musafirii nepoftiţi” pe mâna poliţiştilor. Numai că a 8-a oară, hoţii au distrus şi camerele de supraveghere şi au lăsat apoi şi un mesaj proprietarului. Tupeul a fost “alimentat” poate şi de către cei care nu au decis să-i pedepsească pe hoţi.

Mai mulţi localnici din câteva comune ale judeţelor Gorj şi Mehedinţi sunt terorizaţi de un grup de hoţi. Cu cagule pe faţă, “arme albe”, trei tineri din Gorj, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, şi-au făcut o pasiune din spargeri de locuinţă. Sunt amuzaţi de ceea ce fac şi vor chiar să interacţioneze cu păgubiţii. La ultima spargere, hoţii i-au lăsat mesaje proprietarului, distraţi că acesta îşi montase camere de supraveghere.

A opta spargere

Petre Mogoşanu din comuna Negoieşti, judeţul Mehedinţi este unul dintre ghinoniştii zonei. Proprietatea lui a fost călcată de hoţi de nemunărate ori. “Când mi-au spart a 7 oară casa, am decis să pun camere de luat vederi. Am pus peste tot, în total 8 camere de supraveghere. Le-au distrus, le-au smuls pe toate, au luat şi calculatorul ca să nu-i pot depista. În plus, au mai furat două buterii, sute de litri de ţuică şi vin, un set de oale. Adică ceea ce mai lăsaseră de la spargerile trecute”, povesteşte disperat proprietarul.

Mesaj de la hoţi: Să-ţi iei alarmă!

Însă, de această dată, hoţii au ţinut să-i transmită ceva proprietarului. “Au scris pe pereţi mesaje. Şi-au bătut joc de mine. Mi-au transmis să pun şi alarmă, că n-a ţinut cu camerele”, a mai spus Petre Mogoşanu.

Aceeiaşi hoţi au terorizat şi alţi proprietari din comuna Negoieşti, dar şi din mai multe localităţi ale Gorjului. “Aici s-au spart aproape toate casele, o să dormim cu securea sub cap. Îi vedem când vin, fug şi nu-i putem prinde, ar trebui să se dea o lege să-i împuşcăm”, a declarat un alt proprietar căruia hoţii i-au furat tot de prin curte.

Liberi să fure!

Poliţia a dat de urma hoţilor, dar judecătorii au decis să-i cerceteze de fiecare dată, în libertate. Iar hoţii, bucuroşi de libertate, au atacat din nou. Acum poliţiştii au încerca din nou să-i arunce după gratii. Procurorii au cerut mandate de arestare, iar judecătorii au decis să-i lase tot în libertate, fiind puşi sub control judiciar. În aceste condiţii nu este exclus ca hoţii să atace din nou.

×