x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Igaş vrea o evaluare obiectivă a poliţiştilor. "În trecut, 95% dintre poliţişti luau calificativ maxim, chiar şi în judeţele unde lucrurile mergeau prost"

Igaş vrea o evaluare obiectivă a poliţiştilor. "În trecut, 95% dintre poliţişti luau calificativ maxim, chiar şi în judeţele unde lucrurile mergeau prost"

de Mediafax    |    19 Noi 2011   •   12:00
Igaş vrea o evaluare obiectivă a poliţiştilor. "În trecut, 95% dintre poliţişti luau calificativ maxim, chiar şi în judeţele unde lucrurile mergeau prost"

Ministrul de Interne, Traian Igas, si seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, le cer sefilor inspectoratelor de politie ca evaluarea ofiterilor si a subofiterilor pe acest an sa fie corecta si obiectiva, astfel incat calificativul "foarte bine" sa fie acordat doar celor care s-au remarcat.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), chestorul Liviu Popa, au declarat intr-o conferinta de presa sustinuta la Oradea, dupa o reuniune la care au participat sefii inspectoratelor judetene de politie, ca le-au cerut acestora ca evaluarea sa fie "corecta".

"Am transmis un mesaj foarte clar sefilor de inspectorate judetene, ca data de 1 decembrie va fi o zi in care vom face anumite avansari in grad, iar cei care vor fi propusi de jos in sus sa fie doar cei care s-au remarcat in cursul anului. Politistii care au actionat cu daruire si profesionalism - nu voi ezita sa-i avansez chiar a doua zi, pentru ca vrem sa dam un semnal clar celor care vor sa munceasca si sa fie profesionisti. De asemenea, le-am cerut ca evaluarea ofiterilor si subofiterilor pe acest an sa fie corecta, sa reflecte activitatea fiecarui angajat. Cei care si-au facut datoria si s-au remarcat sa primeasca calificativul foarte bine, dar cei care nu s-au remarcat in mod deosebit sa primeasca calificativele pe care le merita", a declarat ministrul Traian Igas.

Igas a adaugat ca "in trecut, peste 95 la suta din politisti aveau calificative foarte bine si in judetele unde lucrurile mergeau bine, si in judetele unde lucrurile mergeau prost".

La randul sau, seful Politiei Romane, Liviu Popa, a afirmat ca este important ca aparatul politienesc sa evalueze corect activitatea angajatilor, fara a se tine seama de criterii extraprofesionale, de ordin social sau de alta natura.

"Este important sa avem o apreciere obiectiva a activitatii politistilor, pentru ca nu vreau sa mai existe niciun fel de aprecieri de genul ca: hai sa-i dam calificativul pentru ca altfel nu poate fi avansat sau ca altfel, saracul, o sa aiba nu stiu ce alte probleme", a spus seful Politiei Romane.

In ultimele zile, la Oradea a avut loc o intalnire a conducerii Politiei Romane cu toti sefii inspectoratelor judetene de politie din tara, pentru analizarea situatiei operative, ocazie cu care ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si seful IGPR, Liviu Popa, au avut si o intalnire cu conducerea Politiei ungare, pentru discutarea unor masuri care sa fie luate de ambele parti pentru scaderea infractionalitatii.

×
Subiecte în articol: liviu popa igas traian evaluare politisti