x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un implant ocular redă vederea persoanelor oarbe

Un implant ocular redă vederea persoanelor oarbe

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2024   •   19:45
Un implant ocular redă vederea persoanelor oarbe

Implantul experimental dezvoltat de Science Corporation le-a permis mai multor participanți nevăzători la un studiu să citească și să recunoască fețe, scrie publicația Wired.

Science Corporation a anunțat rezultate preliminare promițătoare ale implantului său ocular, Prima, care a restabilit capacitatea de a vedea în rândul unor pacienți care sufereau de degenerare a vederii legată de vârstă. Participanții, anterior orbi, au reușit să citească cărți și să recunoască fețe.

Implantul constă într-un cip de 2 mm plasat sub retină, care transformă lumina în impulsuri electrice, permițând, astfel, creierului să interpreteze semnalele ca imagini.

În studiul clinic, 38 de participanți cu atrofie au demonstrat îmbunătățiri semnificative, trecând de la o acuitate vizuală medie de 20/450 la 20/160 după un an.

Deși implantul oferă o viziune mai clară, utilizatorii nu pot percepe culorile, dar sunt capabili să distingă o nuanță galbenă. Unele persoane au reușit să folosească funcția de mărire pentru a atinge o acuitate de 20/63.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: implant ocular orbire