x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În plin val 4 al pandemiei de COVID-19, Florin Cîțu nu știe dacă medicii sunt pregătiți

În plin val 4 al pandemiei de COVID-19, Florin Cîțu nu știe dacă medicii sunt pregătiți

21 Sep 2021   •   15:18
În plin val 4 al pandemiei de COVID-19, Florin Cîțu nu știe dacă medicii sunt pregătiți

Premierul Florin Cîțu vrea o anchetă/analiză cu privire la modul în care a fost pregătit sistemul sanitar pentru valul 4 al pandemiei de COVID-19.

Premierul a spus că el a cerut tot anul să rămână intactă capacitatea de răspuns la COVID-19 și trebuie stabilit cine este responsabil de acest lucru.

„O să cer o anchetă/analiză pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4. Știam că vine valul 4. Eu am spus tot anul, deci după ce s-a terminat valul trei, am spus că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secţiile ATI pentru Covid, am spus foarte clar că să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde. Aş vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătăţii acest val 4 şi să vedem dacă s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu şi, dacă nu s-a ţinut cont, cine nu a ţinut cont şi va fi responsabil pentru asta”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că, potrivit ultimelor date, în România sunt disponibile 1.024 de paturi ATI pentru pacienții cu Covid, dar că atunci când Cseke Attila a preluat Ministerul Sănătății erau doar 600.

„Domnul ministru a înţeles mesajul meu, a adăugat câteva sute, vreo patru sute de paturi imediat şi va adăuga până la 1.600 de paturi cât mai curând posibil”, a precizat premierul, care a mai spus că provocarea constă în asigugarea personalului medical pentru aceste secții.

Mediafax

×
Subiecte în articol: COVID valul 4 florin citu